Naslovna VESTI PSI STRAŠNE SCENE AZILA U BERANU: Izgladneli psi, čaure i jame, ISTINA ILI...

STRAŠNE SCENE AZILA U BERANU: Izgladneli psi, čaure i jame, ISTINA ILI NE? (VIDEO)

3
Foto: Ilustracija

Azil za životinje u Beranu osnovan je početkom marta 2015. godine. Danas, više od četiri godine kasnije udruženje i aktivisti za zaštitu životinja počeli su postavljati na društvenim mrežama fotografije i snimke iz ovog azila koji nam svedoče o veoma teškim scenama. 

U našu redakciju se javila Ines koja je želela da nam predoči nekoliko važnih stvari. Pre svega ona nam je poslala vest u kojoj se nalazi snimak koji govori da psi u tim azilima žive bez vode i hrane, ne čisti im se sklonište i žive u svojim fekalijama. Takođe se navodi u snimku da se psi ubijaju i da se bacaju u jame. 

PROČITAJTE I:

OVO TAKO BOLI: Pas kroz rešetke pruža šapu svima, samo da ga SPASU OD EUTANAZIJE! (VIDEO)

REAKCIJA SPAŠENOG MEDE IZ POŽARA u Rusiji, obišla svet i naterala na suze sve koji su pogledali! (VIDEO)

ZAŠTO SU PSI SLIČNI DECI: Pelene, maženje, igra… (VIDEO)

Psi zbrinuti u beranskom skloništu za napušene životinje provode dane u sopstvenom izmetu, dok odmah pored ograde azila vire leševi uginulih ili uspavanih životinja. Ovo se, između ostalog, može videti na snimku koji su prilikom više poseta napravili predstavnici nevladine organizacije “Zaštitimo životinje”.

Iz beranskog Komunalnog preduzeća, koje upravlja skloništem, negiraju da se životinje drže u užasnim uslovima.

-Gornji dio azila koji se vidi sa ulice, ima deset bokseva u kojima je po jedna kao kućica. Veći pas ne može normalno da funkcioniše u boksu, jer je prostor veoma mali. Lično sam ušla u boks kod šarplaninca, kojeg smo premestili u veći, jer u tom u kojem je bio nije mogao da se okrene. Drvetom sam čistila izmet”, kazala je za “Vijesti” predstavnica podgoričke NVO Tamara Rončević, dodavši da je tokom prve prošlomesečne posete više bokseva bilo prekriveno izmetom i mokraćom.

Tamara svedoči da su psi bili gladni i da su im se rebra videla. Na snimku se vide čaure od metaka i jama. Savo Vučetić, direktor Komunalnog kaže da je prema projektu napravljena grobna jama za pokopavanje eutanaziranih pasa, ali da je ona ograđena i da ne zna koju su jamu snimili tvorci snimka.

Komentarišući snimke NVO, direktor Komunalnog preduzeća Berane tvrdi da se vidi da je higijena na solidnom nivou. “Čak se i vide granule koje su posute po betonu, a boksevi se uredno redovno peru”, kazao je Vučetić, prenosi portal Vijesti.me.

Ovaj problem mora da se reši!

petface viber

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPOTROŠILA JE NEVEROVATNIH 10.000 DOLARA na svog psa za dva meseca, i kaže da su to najbolje potrošene pare! (VIDEO)
Sledeći tekstSILA, ŽENKA IZ ZAJEČARA: Operisala tumore na dojkama, NIKADA NIJE osetila šta znači biti VOLJEN! (VIDEO)

3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime