Naslovna VESTI PSI VRUĆINE: Šta ljubimci od nas očekuju kada sunce “prži”?!

VRUĆINE: Šta ljubimci od nas očekuju kada sunce “prži”?!

0
sunce petface

sunce: Počeo je vreo letnji talas i sve češće se mogu čuti rečenice tipa: „Kakav pakao“, „Koja vrućina“ i „Kad će kiša“ i slične. Nezaobilazan savet dat od strane stručnjaka je unos dovoljno tečnosti i izbegavanje izlazaka u najtoplijem delu dana od 12 do 17 časova. Naši ljubimci podjednako teško podnose vrućinu i mi. Da mogu da govore, sigurno bi nam rekli: “Sklanjajte me sa sunca!”

Pročitajte još:
Sunce prži, sipaj vode napuštenima: Akcija kojoj su se priključile i poznate ličnosti!

sunce petfaceSvim vlasnicima i ljubiteljima životinja, dobro je poznato se životinje ne znoje celom površinom tela, ali nije zgoreg da na to podsetimo. To znači da je bi njihov boravak na suncu trebalo da traje znatno kraće u odnosu na ljude.

Ono na šta stručnjaci takođe stalno apeluju kada je sunce u pitanju jeste korišćenje adekvatne zaštite. Mi šaljemo apel da ja zaštita neophodna i vašim voljenim četvoronožcima.  Možda zvuči neverovatno, ali i psi mogu da izgore na suncu, posebno ako imaju tanko krzno i osetljivu kožu.
Kao što znate, psi konkretno se hlade preko usta i jezika. Ipak, valja napomenuti da se granica koja vodi do toplotnog udara vrlo lako prelazi. 

Morate znati da kada do toplotnog udara dođe, postoji mogućnost da ljubimac neće preživeti. Stoga, doooooobro razmislite da li ćete sledeći put svog četvoronožca ostaviti „samo na kratko“  u automobilu kada upekne sunce.

Pročitajte još: 
SJAJNA KAMPANJA: Zaključali sportistu u automobilu na 8 minuta uz poruku „Ne ostavljajte ljubimce u automobilu“!

sunce petface

Imajte u vidu da čak i obavljanje redovnih aktivnosti koje uključuju trčanje, šetnje i slično – mogu biti opasne po vašeg psa. Zlatno pravilo glasi: Ukoliko je napolju za vas pretoplo – i za vašeg psa je! Dakle, ili izlaske pomerite za kasno popodne ili prosto nemojte uključivati svog ljuibmca u sve što činite. Ako je ljubimac previše osetljiv, može dobiti i opekotine od hodanja po vrelom asfaltu.

U toku letnjih dana češće proveravajte posudu za vodu vašeg ljubimca. Od životne je važnosti da je njemu u svakom trenutku omogućen izvor pitke i sveže vode. Kupanjem ćete svakako rashladiti vašeg mezimca. Ne samo da će mu to itekako prijati, već će to biti i idealan način da provedete vreme zajedno. Naš savet je da pre kupanja očetkate svog ljubimca kako biste mu otklonili i višak dlake i poddlake.

Nadamo se da ste nešto novo naučili i da ćete u letnjim avanturama i suncu uživati sa vašim ljubimcem, uzimajući u obzir sve što smo vam rekli.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekst“Animal Rescue Serbia”: Upoznajte ekipu koja svakodnevno pomaže životinjama u nevolji i to potpuno besplatno!
Sledeći tekstPreplašeni pas trkač shvatio je šta je ljubav tek kada je upoznao ovu bebu!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime