Naslovna VESTI PSI SUROVA STVARNOST RAJSKOG MAURICIJUSA – Jedina zemlja koja primenjuje politiku UHVATI I...

SUROVA STVARNOST RAJSKOG MAURICIJUSA – Jedina zemlja koja primenjuje politiku UHVATI I UBIJ!

0
ubijanje pasa na Mauricijusu

Fondacija SPASIMO PSE pokrenula je peticiju kako bi se zaustavilo surovo i nehumano ubijanje uličnih pasa na ostrvu koje predstavlja jednu od najatraktivnijih turističkih destinacija na našoj planeti. Gotovo 250.000 ljudi je već potpisalo peticiju u kojoj se traži od vlade ove ostrvske zemlje da prekine sa surovom praksom.

ubijanje pasa na Mauricijusu

U peticiji se navode stravični podaci. Mauricijus je verovatno jedina žemlja koja u rešavanju problema uličnih pasa primenjuje politiku „uhvati i ubij“. I to čine na najokrutniji moguži način. Psi na ulicama ovog Raja na zemlji se besomučno love, trpaju u male, skučene kaveze a potom odvode na zbirne logore smrti. Često, ostaju danima i nedeljama u malim ograđenim prostorima bez hrane i vode gde se međusobno bore a samo oni najači opstaju tako što ubijaju slabije. Hrane se upravo telima onih koji nisu bili dovoljno snažni da se odbrane.

Pročitajte i ovo: UŽAS U STEPOJEVCU – Svirepo ubijanje pasa.

ubijanje pasa na Mauricijusu

Potom se sprovodi okrutna procedura ubijanja smrtonosnim injekcijama bez anestezije, koje se daju direktno u srce što izaziva izuzetno bolnu i mučnu smrt. Mnogi psi prežive višesatne muke jer im injekcija nije data dovoljno precizno pa se postupak ponavlja što produžava njihovu agoniju.

ubijanje pasa na Mauricijusu

Pročitajte i ovo: IZNEVEREN i ODBAČEN od onih koje je BEZGRANIČNO VOLEO!

Međunarodna koalicija za zaštitu životinja (IAVPC) ponudila je Vladi Mauricijusa svoje znanje i iskustvo da se zaustavi sadašnji način rešavanja problema uličnih pasa. Imaju rešenja koja bi na nacionalnom nivou dovela do humanog i održivog načina kontrole populacije uličnih pasa. To bi pomoglo, kako životinjama tako i stanovnicima ove zemlje koja živi od turizma.

Ukoliko želite da se priključite naporima da se zaustavi surovo ubijanje pasa potpišite peticiju OVDE.

Izvor:  soidog.org

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstUŽAS U STEPOJEVCU – Svirepo ubijanje pasa.
Sledeći tekstOvaj DEČAK je otišao u azil da udomi novog ljubimca ali ga je tamo sačekalo veliko IZNENAĐENJE.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime