Naslovna Komercijalna grupa VRLO VAŽNO: Kako izmeriti temperaturu ljubimcu?

VRLO VAŽNO: Kako izmeriti temperaturu ljubimcu?

0
temperaturu petface

Vaš pas je zdrav – ima dobar korak, istraživački pogled, vlažnu njušku, a o volji za igrom da i ne pričamo. Međutim, dešavaju se i situacije kada on nije baš u ˝formi˝, kada se razboli. Stoga, jako je bitno imati na umu da brza reakcija zavisi potpuno od vas i da mu i u slučaju bolesti VI morate biti podrška.

Kada treba posumnjati na povišenu temperaturu? Kada pas ne jede, to je već alarmantno stanje, kada nije voljan da se igra I kada mu je njuškica suva.

Pročitajte još:
Razlozi zbog kojih treba da nabavite psa – DANAS!

temperaturu petface

Kada kažemo delovati brzo, mislimo bez panike, jer to može samo biti kontraproduktivno. Zato prvi i osnovni korak jeste MERENJE TEMPERATURE. Pitate se – Kako izmeriti temperaturu ljubimcu? Vrši se rektalno, toplomerom (kao za bebe) i vazelinom. Počnite tako što ćete toplomer “istresti” dok se živa ne spusti ispod 25 stepeni. Toplomer namažite vazelinom i podignite rep vašeg ljubimca, koji morate držati toliko čvrsto da ljubimcu onemogućite sa sedne. Zatim, pažljivo I polako kružnim pokretima, levo-desno ugurajte toplomer i držite ga tako od jednog do dva minuta, a zatim izvadite i pročitajte.

Pročitajte još:
Da li I vaš ljubimac uživa kao kralj u svetu životinja?

temperaturu petface

Telesna temperatura ima veliki značaj za otkrivanje bolesnih stanja, a i u toku lečenja ona ukazuje na tok i dalju prognozu bolesti. Temperatura odraslog psa ili mace iznosi 37,5 – 38,5 stepeni.  Ukoliko je viša temperatura, obavezno kontaktirajte veterinara I zakažite pregled za Vašeg psa.

Videli ste, nema ničeg komplikovanog. Za vas nekoliko jednostavnih pokreta, a za njega možda i spas života 😉

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.