Naslovna VESTI PSI TEROR U NIŠU: Najezda pasa lutalica, izujedano dete od 9 godina, rešenje...

TEROR U NIŠU: Najezda pasa lutalica, izujedano dete od 9 godina, rešenje za pse u ZATVORU!

0
teror u nisu petface

Čopor pasa izujedao je 9-godišnje dete u niškoj Tvrđavi, a skoro svakodnevno se Nišlije žale na pse kojih ima svuda po gradu i za koje tvrde da ih napadaju. Ovaj problem Grad pokušava da reši, tvrdi većnik Bratislav Vučković, a njegova ideja je da se u saradnji sa Kazneno-popravnim zavodom izgradi prihvatilište i da o psima brinu zatvorenici, prenose Južne vesti.

Otac 9-godišnjaka koga je za vikend napao čopor pasa u Tvrđavi kaže da je mališan ušiven na dva mesta i da su ga psi napali usred bela dana.

Napade čopora već nedeljama trpe i žitelji Ulice Žarka Đurića, koji kažu da su obavestili nadležne o ovom problemu, ali da su psi i dalje u ovom kraju.

PROČITAJTE I:

DA TI SRCE PUKNE: Pas čeka svog preminulog prijatelja, ALI ON NE OTVARA! (VIDEO)

-Neko je počeo da ih hrani i sad su se odomaćili. Prošle nedelje su napali mene, mog muža pre nekoliko dana. Jedva smo se odbranili. Neke komšinice primorane su da zovu očeve, braću ili supruge da ih čekaju kada se vraćaju uveče kući. Strašno je kada ne možete ni kroz svoju ulicu da hodate bez straha, kaže Nišlijka koja živi u Ulici Žarka Đurića.

Zabrinuti za bezbednost su i roditelji čija deca treniraju u “Čairu”, jer kažu da veliki broj lutalica šeta oko hale svakodnevno. Osvetljenje je loše, pa je, kako kažu, posebno nebezbedno uveče.

Redakciji Južnih vesti se skoro svakodnevno javljaju zabrinuti građani, koji podsećaju da je gradska vlast dosad mnogo puta obećavala da će rešiti problem pasa lutalica, ali da nije urađeno gotovo ništa.

Dugogodišnji direktor JKP Mediana, a odnedavno gradski većnik za komunalne delatnosti Bratislav Vučković je došao na ideju da se prihvatilište napravi u sklopu Kazneno-popravnog zavoda u Nišu.

Kaže da je izgradnja regionalnog prihvatilišta koje bi bilo smešteno kraj Svrljiga za sad “na dugom štapu”, pa je pokrenuo inicijativu da se psi čuvaju u zatvoru.

teror u nisu petface

-Već smo imali par sastanaka, direktor Mediane, upravnik KPZ i ja i dobili smo i saglasnost maltene Uprave za izvršenje kaznenih sankcija, s obzirom da takvo rešenje postoji u Sremskoj Mitrovici. To podrazumeva da se izradi projektna dokumentacija na kojoj je već počelo da se radi, da se dobije građevinska dozvola, da se dobiju sve neophodne dozvole i da se u okviru Kazneno-popravnog zavoda formira prihvatilište gde bi osuđenici brinuli o životinjama, ali samo prihvatilište bi bilo tu, kaže Vučković, prenose Južne Vesti.

Iako je ovo rešenje sve izvesnije, Vučković kaže da verovatno neće moći da se realizuje ove godine.

Trebalo bi da u novom prihvatilištu bude mesta za 450 pasa, a većnik kaže da u rešenje problema žele da uključe i nevladin sektor, kao i Društvo za zaštitu životinja.

PROČITAJTE I:

PESMA ZA SVE ZANEMARENE PSE: “Dok me ne stigne milosrdni metak što će mi dati gazda!”

-Želimo da više ne bude problema sa društvima za zaštitu životinja, da i oni budu aktivno uključeni. Veliki problem su vlasnički psi, oni su naš veliki problem. Prošle godine je više od 1.000 pasa tretirano, a opet ih ima, dodaje Vučković.

Vučković je pokrenuo inicijativu i da se Zoo higijena izdvoji kao posebna služba, kakva je praksa u Beogradu i Novom Sadu, ali napominje da to ne znači da će se praviti novo preduzeće sa novim direktorima. Predlaže da se izdvoje, jer je u sklopu Mediane mnogo komunalnih delatnosti, te da bi Zoo higijena samostalno mogla da bude efikasnija i preuzme regionalnu ulogu.

teror u nisu petface

Podsetimo, nadležni u Nišu godinama obećavaju da će rešiti problem pasa lutalica kojih je sve više u gradu. Bilo je najava o izgradnji još jednog prihvatilišta i o proširenju kapaciteta postojećeg, ali dosad ništa od toga nije učinjeno.

Videćemo šta će na kraju biti, nadamo se prihvatljivom rešenju! Ovo sada je katastrofa!

petface viber

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPESMA ZA SVE ZANEMARENE PSE: “Dok me ne stigne milosrdni metak što će mi dati gazda!”
Sledeći tekstNEZAPAMĆENA TRANSFORMACIJA: Iako je izlečena i prelepa, i dalje tuguje u skloništu!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime