Naslovna VESTI JOŠ JEDNA U NIZU: Svetski proizvođač testenina „Barilla“ obustavila testiranje proizvoda na...

JOŠ JEDNA U NIZU: Svetski proizvođač testenina „Barilla“ obustavila testiranje proizvoda na životinjama!

1
testiranje nad životinjama petface

testiranje proizvoda na životinjama još uvek je goruća tema. Na stotine hiljada životinja se truje, oslepljuje i ubija svake godine kako bi na njima ispitivali šampone, sredstva za čišćenje, kozmetiku, sprejeve za kosu i druga sredstva lične higijene, kao i ona koja se koriste u domaćinstvima.

Sve više kompanija se odlučuje da ovaj nehumani način testiranja svojih proizvoda potpuno zabrani, a jedna takva nam danas upravo stiže iz Italije.

Naime, kako prenosi Link Beograd, najveći svetski proizvođač testenina „Barilla“ obustavila je testiranje svojih proizvoda na životinjama. Kompanija je saopštila da posluje u skladu sa principom “Dobro za tebe, dobro za Planetu” i da se obavezala da obezbedi dobrobit ljudi i Planete u svemu što radi, od njive do trpeze.

-Barilla više ne testira svoje proizvode, niti sirovine na životinjama, ne finansira i ni na koji način ne podržava oglede na životinjama, direktno ili preko trećih lica, saopštili su.

Da bi tržištu ponudila bezbedne i kvalitetne proizvode, ova kompanija koristi različite metodologije koje ne podrazumevaju oglede na životinjama. Takođe, insistira i da njeni dobavljači koriste alternativne modele testiranja.

Kako navode, jedini izuzetak od ovog pravila biće napravljen ukoliko nadležni državni organi budu zahtevali da se izvrši testiranje proizvoda na životinjama, ali i u tom slučaju, „Barilla“ će uložiti velike napore da pronađe i predloži alternativu testiranju.

Svake godine otprilike 35.000 životinja u Evropi i milion životinja širom sveta izloženi su intenzivnoj patnji diskutabilnih testova kozmetičkih proizvoda ili njihovih sastojaka.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.