Naslovna VESTI JOŠ JEDNA U NIZU: Svetski proizvođač testenina „Barilla“ obustavila testiranje proizvoda na...

JOŠ JEDNA U NIZU: Svetski proizvođač testenina „Barilla“ obustavila testiranje proizvoda na životinjama!

1
testiranje nad životinjama petface

testiranje proizvoda na životinjama još uvek je goruća tema. Na stotine hiljada životinja se truje, oslepljuje i ubija svake godine kako bi na njima ispitivali šampone, sredstva za čišćenje, kozmetiku, sprejeve za kosu i druga sredstva lične higijene, kao i ona koja se koriste u domaćinstvima.

Sve više kompanija se odlučuje da ovaj nehumani način testiranja svojih proizvoda potpuno zabrani, a jedna takva nam danas upravo stiže iz Italije.

Naime, kako prenosi Link Beograd, najveći svetski proizvođač testenina „Barilla“ obustavila je testiranje svojih proizvoda na životinjama. Kompanija je saopštila da posluje u skladu sa principom “Dobro za tebe, dobro za Planetu” i da se obavezala da obezbedi dobrobit ljudi i Planete u svemu što radi, od njive do trpeze.

-Barilla više ne testira svoje proizvode, niti sirovine na životinjama, ne finansira i ni na koji način ne podržava oglede na životinjama, direktno ili preko trećih lica, saopštili su.

Da bi tržištu ponudila bezbedne i kvalitetne proizvode, ova kompanija koristi različite metodologije koje ne podrazumevaju oglede na životinjama. Takođe, insistira i da njeni dobavljači koriste alternativne modele testiranja.

Kako navode, jedini izuzetak od ovog pravila biće napravljen ukoliko nadležni državni organi budu zahtevali da se izvrši testiranje proizvoda na životinjama, ali i u tom slučaju, „Barilla“ će uložiti velike napore da pronađe i predloži alternativu testiranju.

Svake godine otprilike 35.000 životinja u Evropi i milion životinja širom sveta izloženi su intenzivnoj patnji diskutabilnih testova kozmetičkih proizvoda ili njihovih sastojaka.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPoklon BEOGRAĐANIMA: U subotu besplatna Žurka za sve kućne ljubimce!
Sledeći tekstZA SVE KOJI LETUJU U CRNOJ GORI: Najotrovnija riba na svetu ulovljena kod Budve!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime