Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET FURMINATOR FOOLEE: Najmoćniji saveznik u borbi protiv linjanja ljubimaca!

FURMINATOR FOOLEE: Najmoćniji saveznik u borbi protiv linjanja ljubimaca!

3
linjanje petface

Linjanje je prirodan proces i ono se odnosi na menjanje stare dlake novom. U prirodi se ovaj proces odvija dva puta godišnje – u jesen i u proleće. S obzirom na konstantnost temperatura u kućnim uslovima, ljubimci se linjaju preko cele godine. Ova pojava se objašnjava i činjenicom da su životinje u kućnim uslovima izložene većoj količini svetlosti, što pojačava intenzitet linjanja. Stoga, dragi vlasnici, neophodno je da se naoružate strpljenjem….i specijalnom četkom – Furminator FoOlee-om.

Pročitajte još:  Kada je linjanje znak za uzbunu?

Koža i dlaka imaju brojne funkcije, a o njihovoj nezi, potrebno je voditi mnogo pažnje. Krzno ljubimca neophodno je svakodnevno iščetkavati kako bi se odstranila mrtva dlaka i poddlaka. Ukoliko se ona ne otklanja redovno, može doći do iritacije kože. Pored toga, ovo je vrlo pogodan način da se pregleda životinja kako bi se utvrdilo da li postoji problem sa ektoparazitima. Iako zima i dalje traje, dovoljno je da nekoliko dana temperature budu iznad nule i da vaši ljubimci postanu laka meta za ove napasti. S obzirom na to da ljubimci sebe čiste i ližu, na taj način unose dlake u svoj organizam, koje formiraju zoobezore. Ove kuglice od dlake mogu izazvati probleme sa crevima. Redovnim četkanjem, količina dlaka unetih na ovaj način rapidno se smanjuje.

Pročitajte još: Psi koji se ne linjaju – mit ili stvarnost?

Učestalost četkanja pre svega zavisi od toga da li se radi o kratkodlakom ili dugodlakom ljubimcu. Ukoliko se radi o dugodlakim rasama, preporučljivo je životinje četkati jednom dnevno, a kratkodlake bar jednom nedeljno.

linjanje petface

Posebni pažnju treba posvetiti i izboru četke. Naša preporuka je specijalna četka Furminator FoOlee. Njenim korišćenjem, linjanje se može smanjiti i do 90%. Primena ove četke je veoma jednostavna. Smestite se sa vašim ljubimcem ne mesto sa kojeg ćete dlake nakon četkanja lako ukloniti. Počnite sa četkanjem osetljivijih delova tela i to u pravcu rasta dlake. Furminator FoOlee se sastoji od metalnih zubaca koji lako uklanjaju odumrlu dlaku i poddlaku, ali ne ozleđuju kožu i ne kidaju zdravu dlaku. Izbegavajte da prelazite mesta na kojima su rane ili povrede, ili delove krzna na kome je vidljivo crvenilo ili iritacija. Nemojte praviti preveliki pritisak na krzno vašeg mališana. Proizvod je izuzetno bezbedan, kako za ljubimca, tako i za vlasnika. Korišćenjem ove specijalne četke ne dolazi do povreda, iriticija ili crvenila.

linjanje petfacePored redovnog četkanja,neophodno je i da redovno kupate vašeg mališana i da mu obezbedite kvalitetnu i balansiranu ishranu , a rezultat u vidu zdrave i sjajne dlake, sigurno neće izostati.

Prethodni tekstEMOTIVNO: Porodica je oživela svoju omiljenu fotografiju pre nego što im je pas preminuo!
Sledeći tekstPROKUPLJE: Vlasnički pas ubio četiri psa! Ljubitelji životinja krive VLASNIKA!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime