Naslovna VESTI PSI ODLIČNA VEST – Udarenom psu koji je ležao kraj puta ukazana pomoć.

ODLIČNA VEST – Udarenom psu koji je ležao kraj puta ukazana pomoć.

0
Udarenom psu koji je ležao kraj puta ukazana pomoć

Juče smo preneli vest o psu koji je pronađen kraj puta u okolini Smedereva. Usledili si brojni komentari i podele vesti i originalne objave i danas možemo da kažemo da je pas pronađen i sklonjen na sigurno.

Prema objavi Vesne Miladinović Nedeljković, pas je odnešen u Beograd na veterinarsku kliniku gde su obavljeni pregledi. Utvrđeno je da je pretrpeo jak udarac u desnu stranu tela. S obzirom da se radi o psu malog rasta teško jedva 8 kilograma, udarac je prouzrokovao dva teška preloma karlice i prednje noge.

Udarenom psu koji je ležao kraj puta ukazana pomoć

Pored toga ustanovljena je još jedna teža povreda: pucanje stomačnog zida koje je izazivalo veliki bol nesrećnom psu. I ova povreda će morati hirurški da se sanira. Iako su laboratorijske analize pokazale da psić nije ćivotno ugrožen, jo uvek nije spreman za uvođenje u anesteziju i hirurške intervencije.

PAS LILI DOBILA NOVU ŠANSU – Diana i divni ljudi je nisu ostavili kraj puta

Narednih nekoliko dana će pokazati kada će moći da se pristupi operacijama. Za sada je pod intezivnim nadzorom veterinara koji se maksimalno trude da ga stabilizuju.

povredjen pas leži

Da podsetimo, Ovog psa je pre dva dana pronašla devojka koja je pokušala da mu pomogne na mestu gde ga je našla. Donosila mu je hranu i vodu, utoplila ga i pokušavala da pronađe nekoga ko će mu omogućiti adekvatnu pomoć. S obzirom da je u tom mestu bila u gostima, bez automobila, ona je učinila koliko je mogla i na njenim naporima joj se zahvaljujemo.

KORIŠĆEN ZA BORBE PA ODBAČEN – Stravične povrede psa Belog

Nažalost, nisu svi njen postupak pohvalili. Izvestan broj komentara je bio u najmanju ruku negativan. Osuđivali su, kako osobu koja je objavila snimak tako i naš portal da ništa nismo preduzeli kako bi se psu pomoglo. Nažalost, kao i u mnogim sličnim slučajevima, neki od takvih komentara su posledica jednostavnog ne čitanja cele vesti već reagovanja „na prvu loptu“ na osnovu naslova. Kako bilo, mi smo veoma srećni što je pas sklonjen i što mu je ukazana pomoć čak iako u tome nemamo nikaku pozitivnu ulogu.

Izvor: Facebook

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNOVI POČETAK ZA NAPUŠTENO MAČE – Turbo Džo uči da hoda pomoću invalidskih kolica (VIDEO)
Sledeći tekstDIRLJIV PONOVNI SUSRET KRAVE I PSA ĆE VAS ODUŠEVITI (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime