Naslovna VESTI PSI SJAJNE VESTI: U akciji udomljavanja, nove domove pronašlo pet pasa! (FOTO)

SJAJNE VESTI: U akciji udomljavanja, nove domove pronašlo pet pasa! (FOTO)

2
udomljavanja petface

Možemo reći da je subotnja akcija udomljavanja prošla uspešno! Naime, kako smo i najavili – Tamšajdanski park je u subotu bio centar naših četvoronožnih sugrađana koji su tražili nove domove. Svi oni, stanovnici Veterine Beograd, svojim lavežom pozvali su one koji žele psa da ih udome, pre nego li kupe najboljeg prijatelja!

– Zara (šarplaninka, stara godinu i po), Maks (mešanac od godinu i po), Tigar (godinu i po star staford), kao i štenci Mimi (mešanac vižle) i Strela (mešanac staforda) zamenili su Prihvatilište novim domom. Sreću u daljem životu, poželela im i je kompanija Nestle Purina, koja je svakog udomljenog psa darovala ukusnim paketom hrane, rekla je za naš portal Maja Jagodić iz Veterine Beograd.

Pročitajte još:
NA REDU JE: Veliko prolećno sređivanje dlake!

udomljavanja petface
Jedan od udomljenih pasa

Akciju udomljavanja podržao je i gradonačelnik Siniša Mali, koji je iskoristio priliku da podseti da je cilj ovakvih akcija afirmacija odgovornog vlasništva, kao i udomljavanje pasa koji su trenutno u prihvatilištu grada Beograda. Takođe, pozvao je Beograđane da se priključe ovakvim aktivnostim tokom cele godine kako bi što veći broj pasa dobio svog vlasnika i bolje uslove za život.

udomljavanja petface

Kako je naveo Mali, od početka prošle godine više od 550 napuštenih pasa našlo svoje vlasnike.

Pročitajte još:
PSEĆA UPORNOST: Psi tragači najčešći izbor prilikom traganja za nestalima!

Grad namerava da nastavi organizovanje akcija udomljavanja napuštenih pasa, a u planu su i nove aktivnosti JKP „Veterina Beograd“- obeležavanje napuštenih pasa specijalnim trakama, koji su prošli Program obeležavanja, vakcinacije i sterilizacije, čime će se odvojiti psi koji su prošli program od onih koji nisu i samim tim uštedeti vreme i smanjiti troškovi, rekla nam je Maja.

udomljavanja petface

Akciju udomljavanja upotpunili su i drugari iz Kinološko sportskog kluba „Singidunum“, koji su organizovali javni čas i takmičenje pasa što je predstavljalo zabavnu rekreaciju koja psima, ali i njihovim vlasnicima obezbeđuje vežbu i uspostavljanje ravnoteže fizičkih sposobnosti i duha.

U svakom slučaju od nas veeelika podrška akciji i nadamo se da će što više odbačenih drugara u ovakvim druženjima otići u voje domove – zauvek! Pogledajte GALERIJU:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDIVNOO: Napuštena maca SAMA izabrala vlasnicu Kristinu i poverila joj brigu o svojih 6 beba!
Sledeći tekstOvaj pas je utrčao na fudbalski teren u Brazilu i osvojio je srca igrača i publike!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime