Naslovna VESTI PSI UMIRAO JE U BOLOVIMA – Priča NAPUŠTENOG PSA o životu na ulici

UMIRAO JE U BOLOVIMA – Priča NAPUŠTENOG PSA o životu na ulici

0
pas umirao u bolovima

Život na ulici je surov. Mnoge priče svedoče o tome, a današnja koju donosimo o psu koji je umirao u bolovima je posebno tužna i potresna. Srećom, ovaj nesrećnik se izvukao i danas ima mnogo svetliju budućnost.

pas umirao u bolovima

U stalnoj potrazi za hranom, vodom i skloništem ovaj pas je imao nesreću i da ga udari automobil. Bez pomoći koju bi mu ukazali ljudi on je pronašao napuštenu kuću u kojoj je pokušao da pronađe mir. Bilo mu je potrebno vreme da rane zacele. Ali, ponovo se pokazalo koliko je netačna izreka „na psu rana – na psu zarasla“.

Pročitajte i ovo: NEVEROVATNA ODANOST – Ulični psi čekaju BESKUĆNIKA ispred bolnice

Pet dana je ležao u prljavštini, bez hrane i vode u paklenim bolovima. Od bolova je plakao i cvileo i srećom, njegove vapaje je neko najzad čuo. Obavešteni su spasioci koji su odmah došli koji su bili zgroženi stanjem nesrećnog psa.

pas umirao u bolovima

Kada je pas prebačen u veterinarsku ambulantu ustanovljeno je veoma loše opšte stanje. Prepun parazita, onemoćao od gladi i žeđi sa povredama koje su onemogućavale svako kretanje. Shvatili su da je pas bio na samrti.

pas umirao u bolovima

Počela je borba za njegovo spasavanje. Posle samo nekoliko sati od uvođenja terapije pojavila se nada da će sve biti dobro. Pridigao je glavu, a u očima mu se videla zahvalnost i odlučnost da uspe u ovoj borbi. Volonteri i veterinari su se udružili i odlučni su da učine sve da pas preživi i da se oporavi.

Pročitajte i ovo: MEDVEDICA dovela svoje MEČE na zabavu u dečjem igralištu

pas umirao u bolovima

Nekoliko dana kasnije njegovo stanje se popravilo toliko da je mogla da započne i fizioterapija. Veterinari i volonteri ulažu velike napore da ovom psu povrete sposobnost kretanja. Vežbe su svakodnevne i već se vidi napredak. Ali put do potpunog oporavka će biti dug i težak. Svi se nadaju najboljem. Veterinari su optimistični, a mi želimo da svi oni uspeju u još jednoj borbi za život.

Izvor:  dogfull.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNEVEROVATNA ODANOST – Ulični psi čekaju BESKUĆNIKA ispred bolnice
Sledeći tekstMAMA, ZAGRLI ME! Napušteni pas se oporavio zahvaljujući LJUBAVI

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime