Naslovna VESTI PSI UPLAŠENI haski iznemoglo je virio iz jednog ćoška, sada je srećan i...

UPLAŠENI haski iznemoglo je virio iz jednog ćoška, sada je srećan i zadovoljan!

0
uplaseni haski petface

Na imanju u Harbinu u Kini bilo je skoro 2.000 pasa, a Haret se izdvojila veoma tužna i usamljena.

Dok su ostali psi trčali ili se igrali ona je sedela nepomična u uglu kao statua. Njeno krzno je bilo veoma prljavo i izgledala je zabrinuta.

Psi su na imanje dolazili sa različitih mesta. Oni su ili pronađeni na ulici ili su ih spasili na putu do klanice. Žena koja poseduje imanje spasava pse i čuva ih na sigurnom, ali redovno dozvoljava Harbin SHS, spasilačkoj grupi da uzima pse kojima je pomoć najpotrebnija.

uplaseni haski petface

Kada su spasitelji stigli odmah su ugledali Haret.

-Mi smo posetili imanje u maju i u zadnjem delu dovrišta ugledali malu mršavu životinju, koja izgleda potpuno izgladnelo, rekla je Ričel Hinmam, volonterka iz Sjedinjenih Američkih Država u Harin SHS-u, dodajući da je pokušala da je dozove, ali je ona samo sedela u uglu i izgledala je veoma loše.

Kada su je Hinman i ostali spasioci odveli, videli su koliko je Haret bila zanemarena. Njeno krzno je bilo gusto i ulepljeno u izmet, skrivajući izuzetno mršavog i koščatog psa. Koliko je izgledala sitno, mislili su da je minijaturni haski.

Konačno, znajući da je sigurna, Haret je prihvatila pomoć tima spasilaca i prihvatila da uđe u njihov automobil kako bi je spasioci odvezli do prve veterinarske klinike.

-Mislili smo da je ona mlado štene, zbog svoje veličine, ali je veterinar, nakon pregleda zuba ustanovio da je verovatno stara oko 8 meseci. Najverovatnije je neuhranjenost uticala na njen rast, rekla je Hinman.

uplaseni haski petface

Srećom, Harert nije bolovala od nekih bolesti, jedino što je bila neuhranjena i što joj je krzno bilo zanemareno i oštećeno. Tim je pažljivo sredio krzno i smestio je u svoje sklonište gde je ostala oko dva meseca kako bi se oporavila i povratila snagu.

Mlade haskice napuštene u parku, sa igračkama i tužnom porukom!

-Bila je tako tiha i poslušna. Trebalo nam je puno vremena da sredimo svo krzno, ali ona je tako strpljivo sedela i nije lajala niti se bunila. To me je stvarno dirnulo. Prošla je puno toga, kao mnogi drugi psi koje Harbin SHS spasava, ali ona je prirodno slatka, razigrana i ljubazna, rekla je Hinman.

Kako su prolazile nedelje, Haret je postajala zdravija. Sa posebnom pažnjom i ljubavlju, više se ničega nije plašila i bila je spremna za novi život.

Rose Vali, žena iz Kanade videla je Haretinu sliku na internetnu i odmah je odlučila da je udomi. Krajem jula, Haret je letela sa volonterom u San Francisko, gde je prvi put upoznala svoju udomiteljku.

KAKVO DRUŠTVO! Haski i patak NAJBOLJI PRIJATELJI!

-Znala sam da je ovo pas za mene od trenutka kada sam je videla. Izgledala je tako tužna i sve što sam želela je da je odmah učinim srećnom, rekla je Vali dodajući da od kada su se upoznali, idu stalno na putovanja, izlete i uvek su zajedno.

Kući, u Kanadi, Haret (preimenovana u Baili) ima svoje tri drugarice, tri psa.

Za nekoliko meseci, Haret je otišla od iznemoglog lutanja do ljubaznog člana porodice, sve zbog pažnje i dobrote ljudi na koje je naišla.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPREDENJE LEKOVITO, ali šta zapravo ono kod mačaka znači?
Sledeći tekstJUTROS U ČAČKU: Udario psa kolima i otišao ne osvrnuvši se!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime