Naslovna VESTI PSI USKORO NOVA BLOKADA! Novi protest sa zahtevom da se poštuju prava životinja...

USKORO NOVA BLOKADA! Novi protest sa zahtevom da se poštuju prava životinja 17. oktobra u Novom Sadu.

0
Blokada puta kod Lazarevca

Pre nekoliko dana, tačnije 3. oktobra ove godine aktivisti koji se bore za prava životinja održali su svojevrstan protest u pokušaju da skrenu pažnju javnosti na probleme koji su vezani za Zakon o dobrobiti životinja.

Blokada puta kod Lazarevca

Nekoliko desetina aktivista je na dva sata blokiralo saobraćaj na prometnoj ibarskoj magistrali kod Lazarevca. Cilj ovog protesta je da nadležni organi počnu dosledno da primenjuju Zakon o dobrobiti životinja.

Pročitajte i ovo: KOLIKO KOŠTA ŽIVOT? Prodaju čizme i papuče od krzna rakuna!

Prema rečima Ivana R. Ivanovića, jednog od organizatora protesta ovaj zakon je već 12 godina mrtvo slovo na papiru. Mali broj optina i lokalnih samouprava ima prihvatilišta za napuštene i ulične pse, dok mnoge rešenje traže u angažovanju sumnjivih organizacija koje na nehuman način postupaju prema ovim životinjama.

Blokada puta kod Lazarevca

I pored mnogobrojnih zahteva većeg broja Udruženja i organizacija koje se bave zaštitom životinja nadležni organi ne reaguju i uglavnom izbegavaju odgovornost za sprovođenje Zakona. Nepostojanje kontrole obeležavanja vlasničkih pasa, zbog kojeg je uobičajeno odsustvo kažnjavanja neodgovornih vlasnika koje često napuštaju i ostavljaju pse na ulicama samo je jedan od problema na koje ukazuju ovi aktivisti.

Blokada puta kod Lazarevca

Problema je mnogo, a ono što naročito iritira sve ljubitelje i zaštitnike životinja je nespremnost nadležnih institucija i organa da pristupe sveobuhvatnom i kompetentnom dijalogu u kome bi se našla odgovarajuća rešenja. Zbog toga su organizatori odlučni da ovakve proteste organizuju u velikom broju gradova u Srbiji sve dok odgovorni konačno ne počnu da se bave svojim poslom.

Blokada puta kod Lazarevca

Ova akcija je uz nekoliko manjih verbalnih prepirki sa nervoznim vozačima protekla u najboljem redu ali nažalost nije izazvala veću medijsku pažnju. Zbog toga ativisti pozivaju da se veći broj ljubitelja i onih koji žele da obezbede bolje uslove života svih životinja okupi na sledećoj akciji.

Pročitajte i ovo: ZAUSTAVIMO „SLOBODNE“ ŠETNJE! Psi nestaju i stradaju zbog neodgovornih vlasnika!

Ona će biti organizovana u nedelju 17. oktobra u Novom Sadu, takođe blokadom neke važne i prometne saobraćajnice. O tačnom mestu i vremenu ćemo vas blagovremeno obavestiti. Što se više ljudi okupi – veće su šanse da nadležni ovaj problem i zahteve shvate ozbiljno.

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstZAUSTAVIMO „SLOBODNE“ ŠETNJE! Psi nestaju i stradaju zbog neodgovornih vlasnika!
Sledeći tekstPAS PREPEŠAČIO 5 kilometara kako bi prisustvovao SAHRANI

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime