Naslovna VESTI PSI ZAUSTAVIMO „SLOBODNE“ ŠETNJE! Psi nestaju i stradaju zbog neodgovornih vlasnika!

ZAUSTAVIMO „SLOBODNE“ ŠETNJE! Psi nestaju i stradaju zbog neodgovornih vlasnika!

0
Zaustavimo slobodne šetnje

Još jedan slučaj automobilske nesreće u kojoj je povređen vlasnički pas naveo je članove Udruženja za zaštitu napuštenih životinja „Lela“ iz Šida da upute javni apel vlasnicima pasa u ovom gradu. Sve veći broj vlasnika koji praktikuju „slobodne“ šetnje svojih pasa doveli su do situacije da se mnogi psi izgube pa i dožive nesreće koje ponekad imaju i fatalni ishod.

Zaustavimo slobodne šetnje

Pas na fotografijama je vlasnički pas kojeg je nedavno udario automobil. Naizgled, nije zadobio teže povrede. „Samo“ šepa na prednju levu nogu. Vozač koji ga je udario nije ni zastao, nije se okrenuo, nije mu pružio pomoć…

Zaustavimo slobodne šetnje

Pročitajte i ovo: OSMEH ŽIVOTA – Ovaj pas je dobio novu šansu i zahvaljuje se OSMEHOM

U apelu se navodi: „Zbog vaše neodgovornosti, vaši ljubimci ginu i završavaju na drumu kao palačinke. Posle vam deca i vi plačete, kunete i kukate! Dokle više?!“ I zaista – dokle više? Običaj da se pas pusti da samostalno ide u šetnju je odraz krajnje neodgovornosti vlasnika. Posledice su mnogobrojne ali čini se da ovakvi vlasnici uopšte ne razmišljaju o tome. Romantične priče o psima koji odlaze u prodavnice ili trafike kako bi vlasnicima donosili razne sitnice su besmislene fantazije. Vremena su se promenila, ljudi i okolina su postali mnogo opasniji za naše ljubimce. Zaboravite takve priče. Zaboravite priče o inteligenciji, snalažljivosti i odanosti pasa koji sami idu u šetnje i uvek se vrate svom domu.

Pročitajte i ovo: KOLIKO KOŠTA ŽIVOT? Prodaju čizme i papuče od krzna rakuna!

Iz Udruženja „Lela“ pozivaju vlasnika ovog crnog šteneta da dođe u uzme svog ljubimca i povede više računa o njegovom zdravlju i životu. Trenutno se nalazi na „Istoku“, a stanovnici Šida sigurno znaju šta to znači. Oni nemaju mogućnosti da štite pse na ulici od opasnosti koje im prete tokom takvih šetnji. Nemaju više mogućnosti da plaćaju veterinarske usluge za vlasničke pse i ljude koji se ne brinu o svojim ljubimcima na odgovarajući način.

Zaustavimo slobodne šetnje

Poruka iz Udruženja ovakvim vlasnicima je veoma jasna i krajnje odgovorna: „Povedite računa o svojim ljubimcima ili ih u suprotnom nemojte ni imati!“ Pridružujemo se njihovom apelu jer svaki ljubimac zaslužuje brigu i ljubav, a ko nije u stanju da im to pruži bolje je da ih ne uzima i tako im nanosi bol i patnju. Zaustavimo „slobodne“ šetnje!

Izvor:  Udruženja za zaštitu napuštenih životinja „Lela“ – Šid

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOSMEH ŽIVOTA – Ovaj pas je dobio novu šansu i zahvaljuje se OSMEHOM
Sledeći tekstUSKORO NOVA BLOKADA! Novi protest sa zahtevom da se poštuju prava životinja 17. oktobra u Novom Sadu.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime