Naslovna VESTI PSI OVAKO IZGLEDA PAS KADA GA VRATITE U AZIL! Odrekli su je se...

OVAKO IZGLEDA PAS KADA GA VRATITE U AZIL! Odrekli su je se nakon smrti vlasnice – Vanna je slomljena, tužna i sama!

0

Ovako izgleda pas kad ga vratite u Azil. Nema romantike, nema opravdanja. Vanna, zbog čijeg udomljenja su svi plakali jer je kao beba došla u Azil i onda nakon 7,8 godina udomljena! Svi u azilu Osijek su bili presrećni!

Udomili su kod jedne starije osobe. Kada se radi o starijim ljudima, 65+ volonteri ovog azila dobro razmisle,jer su šanse da se udomiteljima nešto dogodi 90x veće nego kod mlađe populacije i to je jednostavno tako, kažu oni. I tu nema ljutnje.

IZGUBLJENI PAS čuo je svoje vlasnike na televiziji: Upravo to ga je vratilo kući! (FOTO)

– Nisu psi tu da popune nečiji život, sa zadatkom, treba biti obostrano i treba razmišljati šta ako… Štene nikada ne dolazi u obzir, sugerišemo starije pse čije životne energije uostalom bolje idu ruku pod ruku sa udomiteljima. Nije jednako dal je osoba aktivnija ili samo pred TVeom, često i deca želeći da razbiju monotoniju življenja roditelja ili da kompenzuju svoje prisustvo odnosno odsustvo iz njihovih života pa ih nagovore na psa. Naravno da zavisi od osobe do osobe, neka udomljenja – seniori koji udome seniore su nam najviše u srcima – kažu iz azila Osijek i nastavljaju.

USAMLJENI PAPAGAJ PRONAŠAO SRODNU DUŠU! Ljubav je promenila sve! (FOTO)

– Ali činjenica jeste da su takva udomljenja rizičnija. Zato insistiramo da postoji neko odmah, na početku, ko bi se obavezao da nastavi brigu o psu ukoliko se udomiteljima nešto dogodi, najčešće su to deca. Deca udomiteljke su se bez problema obavezala na dalje staranje o Vanni ukoliko se baki nešto dogodi. Aha, svi su samo jaki na rečima ali… Lažu. Ljudi lažu da bi dobili ono što onog trena žele. Kasnije, kada dođe trenutak koji smo na vreme razmatrali, evo dese se ovakve stvari. Kao uvek ih iznenadi. I onda, evo…nakon 7 godina azila, pola godine doma, taman da joj pokažu kako može biti lepo i onda je vratili na ovo. I da, sada je Vanna brutalno slomljena. Životinje nisu igračke! Ili udomljavajte za ceo život ili nemojte! Život sa životinjom treba biti SUživot a ne ispunjavanje potreba samo jedne strane.

Dobro razmislite pre nego što odlučite da udomite psa! Zamislite samo kako će setaj pas osećati ukoliko poželite da ga vratite! Nemojte to raditi nni sebi ni njima, preteško je!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPANIKA! DOK JE URAGAN BESNEO ogromni aligator došao je i do ulaznih vrata njihove kuće!
Sledeći tekstMASAKR IZAZVAN NEODGOVORNOŠĆU VLASNIKA? Stafordi napali i izgrizli maltezere! (FOTO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime