Naslovna VESTI PSI DOGPOINT KLUB ZA PSE: vaspitavanje štenaca od “malih” šapa

DOGPOINT KLUB ZA PSE: vaspitavanje štenaca od “malih” šapa

2
vaspitavanje štenaca petface

Kao i kod dece, tako i kod pasa, učenje lepom ponašanju, treba započeti u najranijem dobu. Vaspitavanje štenaca, nije lak posao, a neretko nam je potrebna pomoć stručnjaka.

Ukoliko ste vlasnik šteneta, a niste imali ranije iskustvo sa psima, možete se naći pred velikim izazovom. U tom periodu formiraju se navike, koje će psi ponavljati tokom celog života. Upravo zbog toga, neophodno je da te navike budu formirane na pravi način. U vezi sa tim, razgovaramo sa Tijanom Stanojev, iz DogPoint Kluba za pse, gde je u toku upis za ŠKOLICU ZA ŠTENCE:
Upis za školicu traje do kraja septembra, a časovi se odnose kako na štence, tako i na njihove vlasnike. Ideja je da se postigne da pas i vlasnik uspostave skladan i funkcionalan odnos.

vaspitavanje štenaca petface

U ovom Klubu, iz praktičnog rada, prepoznata je potreba za ovakvom vrstom učenja, budući da dosta ljudi zakazuje konsultacije povodom ove teme. Zanimalo nas je da li za ŠKOLICU postoje neki uslovi, koji se prethodno moraju zadovoljiti ili ograničenja koja bi onemogućila nekome da „pohađa“ časove:

Ne postoje rigidno utemeljeni kriterijumi i sve zavisi od slučaja do slučaja. Jedini preduslov se odnosi na zdravlje, odnosno podrazumeva se da je štene zdravo u potpunosti, kao i da je prošlo osnovnu vakcinaciju. U tom smislu, pre „upisivanja“ u ŠKOLICU, radimo kontrolni pregled, kako bi ustanovili kakvo je psiho-fizičko zdravlje psa. Ukoliko je pas došao sa nekim konkretnim problemom , prvo to korigujemo, pa se tek onda upuštamo u dalji rad.

vaspitavanje štenaca petface

Tijani smo postavili i pitanje vezano za program, odnosno kako je osmišljen sadržaj časova:

Program zavisi od samog šteneta i nivoa „predznanja“ sa kojim je ono došlo kod nas. U tom smislu se prilagođavamo konkretnom slučaju i za njega formiramo poseban sadržaj. Ideja je da pas savlada „pseći bonton“, odnosno da nauči da se ponaša, kako u domu, tako i van njega. Pas će savladati osnovne navike, a nakon toga se sa njim može raditi na učenju nekih složenijih komandi. Časovi su individualni, u njima učestvuje i vlasnik, jer je jedan od osnovnih ciljeva – naučiti i vlasnika kako da radi sa psom. Moram da napomenem da vlasnik ima aktivnu ulogu u ovom programu, a podrazumeva se da i kod kuće, vežba za svojim ljubimcem.
Svi časovi biće realizovani od strane doktrora veterinarske medicine, od kojih su neki posebno specijalizovani sa psihologiju i ponašanje pasa. Časovi će se odvijati u DogPoint Klubu u Novom Sadu, gde će u posebnom prostoru, specijalno prilagođenom njihovim potrebama, sa odabranim predmetima i igračkama, usvajati dobre navike.

vaspitavanje štenaca petface

Za kraj, ostalo nam je još da pitamo Tijanu, da li su u planu i neki novi projekti, budući da je DogPoint poznat kao mesto, koje se na sveobuhvatan  način bavi psima:

Ukoliko bude bilo interesovanja, planiramo da nakon održanih individualnih časova, oformimo grupe sa idejom za napredno sticanje znanja. Pored toga, DOGPOINT ima i svoju ambulantu, salon za šišanje i ulepšavanje pasa, kao hotel, u kome vlasnici mogu ostaviti svoje pse ukoliko idu na put. Takođe, naša vrata su otvorena za sve kojima su neophodne konsultacije, vezane za bilo koje pitanje koje se tiče pasa.

vaspitavanje štenaca petface

Tijani smo zahvalili na izdvojenom vremenu, a polaznicima ŠKOLICE ZA PSE, možemo poželeti da svoje prve korake, savladaju sa ODLIČNIM USPEHOM.

SREĆNO ŠKOLARCI!

GALERIJA ( kliknuti na fotografiju, radi uvećanja)

 

 

 

 

 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNJEMU NE MOŽEŠ REĆI NE: kad te pas probudi
Sledeći tekstLJUBAV: Čvrsti zagrljaj dve mace u Prihvatilištu obišao svet! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime