Naslovna VESTI MAČKE Većina Amerikanaca kaže da im je ŽIVOT SA MAČKOM OLAKŠAO KARANTIN

Većina Amerikanaca kaže da im je ŽIVOT SA MAČKOM OLAKŠAO KARANTIN

0
većina amerikanaca, petface
foto: ilustracija

Rezultati jedne studije pokazali su da većina Amerikanaca kaže da im je život sa mačkom olakšao karantin. Već smo nekoliko puta pisali o začaju kućnih ljubimaca tokom perioda socijalnog distanciranja, a ova studija ide u prilog tome.

Tri četvrtine ispitanih Amerikanaca koji imaju mačke potvrdili su da ne znaju kako bi prevazišli period izolacije bez svojih krznenih ljubimaca. Anketa je rađena sa oko 2000 ljudi, od koji 57% imaju i psa.

UPUCAN MAČAK! Pokrenuta opsežna istraga

Ako volite MAČKE uživaćete u njenom društvu: Dobri DžIN čuva gazdu bolje od PSA

Svi su potvrdili da su im ljubimci pomogli u tome da se osećaju bolje. 57% njih reklo je da su ljubimci učinili da se osećaju manje usamljeno, a 49% ih je reklo da su im ljubimci pomogli da prevaziđu anksioznost.

Vreme izolacije provedeno sa ljubimcima mnogima je dalo osećaj da imaju uz sebe nekoga sa kim mogu da razgovaraju. Takođe, prisustvo ljubimaca videli su i kao nadu u bolje sutra i da će sve ovo brzo proći.

većina amerikanaca, petface
foto: ilustracija

Period karantina svakako je još više zbližio vlasnike sa svojim ljubimcima i dao im priliku da se bolje upoznaju. Tako su se mnogi tek tokom tog perioda upoznali sa određenim osobinama ljubimaca koje do tada nisu primećivali.

Mnogi su otkrili da njihova mačka voli da se krije, primetili su novu naviku svojih ljubimaca ili otkrili novu hranu koju njihovi krzneni mezimci vole.

Ipak, i pored dodatnog zbližavanja, većina je rekla da smatraju da su i njihovi ljubimci, kao i oni, spremni da se vrate u normalu i na stari režim funkcionisanja.

izvor: goodnewsnetwork.org

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDOSADILO MU JE DISTANCIRANJE: Korgi grli sve na koje naiđe
Sledeći tekst5 LJUDSKIH EMOCIJA KOJE IZRAŽAVAJU I PSI

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime