Naslovna VESTI MAČKE UPUCAN MAČAK! Pokrenuta opsežna istraga

UPUCAN MAČAK! Pokrenuta opsežna istraga

0

Pošto je nepoznati dobročinitelj pronašao teško povređenog mačka i pozvao radnike udruženja Humane Society iz Otave u Kanadi, mačak je prebačen u veterinarsku ambulantu. Tu mu je ustanovljena ozbiljna povreda lica koja je nastala od vatrenog oružja. Ovaj mačak je bio upucan!

Veterinari su mu dali ime Guliver i on se trenutno nalazi u teškom ali stabilnom stanju. Terapija se sastoji od lekova protiv bolova i stalnom ispiranju i čićenju rane. Pošto se dovoljno oporavi, biće podvrgnut i hirurškoj intervenciji kako bi mu se namestila vilica. Trenutno ne može da uzima hranu i vodu zbog teške povrede.

Ako volite MAČKE uživaćete u njenom društvu: Dobri DžIN čuva gazdu bolje od PSA

Snimanje rendgenom je pokazalo da Guliver ima slomljenu vilicu i zube i ozbiljnu infekciju u ustima. Pošto je pronađeno i više metalnih fragmenata koji su upućivali na delove kuršuma, slučaj je prijavljen policiji. U policiji kažu da je pokrenuta istraga kako bi se utvrdio počinilac ovakvog gnusnog dela.

Otkrivamo: Da li mačke zaista PLAČU?!

Human Society je odmah pokrenula donatorsku akciju kako bi se prikupila novčana sredstva za lečenje i oporavak Gulivera. Procenjeno je da je neophodna najmanje 3.000 dolara za komplikovanu operaciju. Stanovnici Otave su pokazali veliku odgovornost i humanost i za kratko vreme je prikupljeno više od 17.000 dolara.

Izvor: CTV News Fotografije: Ottawa Humane Sociaty

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPOLICIJA SPASLA PSA! Nestao pas pronađen na neverovatnom mestu!
Sledeći tekstZAŠTO MOJA MAČKA ZURI U MENE?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime