Naslovna VESTI SKANDALOZNO: Majmuni vezani lancima i zlostavljani zbog kokosovog mleka! (VIDEO)

SKANDALOZNO: Majmuni vezani lancima i zlostavljani zbog kokosovog mleka! (VIDEO)

0

Da li su majmuni silom terani da beru i kokose koje vi kupujete? Mnogo ljudi bira kokosovo mleko umesto kravljeg, jer ne žele da podržavaju okrutnost nad životinjama.

Ali, uznemirujuća istraga koju je provela PETA, otkrila je prestrašene, mlade majmune na Tajlandu, koji su zatočeni, vezani lancima, silom istrenirani i naterani da se penju na stabla i beru kokose koji se koriste u proizvodnji kokosovog mleka, mesa, brašna, ulja i drugih proizvoda.

Ne ideš ti nigde! Ovaj preslatki pas redovno SPREČAVA vlasnika da ode na posao! (VIDEO)

Istraživači PETA-e posetili su osam farmi na kojima su majmuni silom naterani da beru kokose – uključujući i one koji su glavni proizvođači kokosovog mleka na Tajlandu, Aroy – D i Chaokoh – kao i nekoliko ustanova za treniranje majmuna i takmičenje u branju kokosa. Na apsolutno svakoj, zabeležili su kako su ove osetljive životinje zlostavljane i iskorišćavane. Nakon što su dobili upozorenje o situaciji, Walfreens Boots alijansa obavezala se da neće praviti zalihe proizvoda Aroy-D ili Chaokoh, niti prodavati bilo koje proizvode od kokosa tajlandskog porekla u svojim brendovima.

I mnogi drugi dobavljači odbacili su ove proizvode ili su se obavezali da nikada neće prodavati bilo koje proizvode nastale eksploatacijom majmuna. Bed Bath & Beyond’s Cost Plus World Market, sa 276 prodavnica širom sveta plus online proizvodima, prestala je kupovati kokosove proizvode od Chaokoha.

Sledeći PETA-inu istagu, više od 25 hiljada prodavnica više neće kupovati proizvode ovog brenda, a većina već ne kupuje bilo kakve kokosove proizvode sa Tajlanda.

LJUDE JE IZBEZUMIO PAS KOJI VUČE MAČKU a onda su SHVATILI da nije sve kao što izgleda! (VIDEO)

Mnogi majmuni, prema navodima, ilegalno su oteti od svojih porodica i iz svojih domova još dok su bili bebe. Stavljena im je uska metalna ogrlica oko vrata i žive vezani lancima ili privezani duže vremenske periode. Ukinuta im je sloboda kretanja, socijalizacija sa drugima ili bilo šta drugo što je njima bitno, stoga ove inteligentne životinje polako gube razum. Dovedeni do očaja, hodaju u krug po prljavštini na mestu gde su smešteni.

Istraživači su videli kako se majmuni prevoze u malim kavezima u kojima imaju tek toliko mesta da se okrenu. Drugi se pak nalaze u zaključanim kavezima na prikolicama, bez ikakve zaštite od kiše. Videli su i jednog majmuna koji je očajno tresao rešetke kaveza u pokušaju bega. Vezani metalnom ogrlicom oko vrata, naterani su da se penju i spuštaju na stabla i prikupe i do 1000 kokosa dnevno.

PETA je pozvala sve kompanije sa sedištem na Tajlandu da pošalju dokaze kako ne koriste majmune za branje kokosa.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

FOTO: PetaAsia

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNEPREPOZNATLJIV POSLE UDOMLJAVANJA: Nakon grubog i teškog života – KONAČNO SREĆA!
Sledeći tekstNEOBIČAN PRIZOR U ŠVAJCARSKOJ: Poletela krava iznad Alpa!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime