Naslovna VESTI PSI Spasili su Kiki, koju su vlasnici držali na lancu. Nadležni je vratili...

Spasili su Kiki, koju su vlasnici držali na lancu. Nadležni je vratili vlasniku!

1
vlasnici držali na lancu petface

Ako biste videli premršavog psa, kog bi vlasnici držali na lancu, koji mu se skoro pa usekao u vrat, psa koji takav leži na temperaturi ispod nule – da li biste učinili sve da ga spasite?

Ljubitelji životinja u Vašingtonu su upravo to učinili, ali “Humane Society of Tacoma” je odlučilo da ovakvog psa vrati vlasniku, uz obrazloženje da kontrolori životinja istražuju slučaj.

Pročitajte još:
BOR: Uginuo pas kog je vlasnica izgladnjivala i držala na lancu mesecima!

Naime, priča nas vraća nekoliko meseci unazad kada je komšija fotografisao nesrećnu Kiki, postavio fotografiju na Facebook, a mala grupa ljubitelja životinja je odmah odlučila da je spase. Ono što su oni planirali jeste protivzakonito, ali ako je cilj spašavanje života – nisu se razmišljali.

– Pas je jasno umirao od gladi i zaista je bio u lošem stanju pa smo odlučili da idemo tamo, rekao je Autumn Niesz-Ramos za “Foks13”.

vlasnici držali na lancu petface

Tako je njih četvoro ušlo na posed Stivena Lee Jr., čiji je otac zapravo vlasnik psa po imenu Kiki. Pronašli su jadnu kuju, koji su vlasnici držali na lancu, što je nažalost legalno u Vašingtonu. Međutim, ova grupa je presekla lanac i odnela psa, spašavajući mu tako život!

– Pas je jedva ustao na noge, koliko je bio slab, rekao je Autumn i dodao: Bukvalno se tresao od hladnoće.

Obzirom da je lanac na njenom vratu bio urezan u kožu, grupa je odmah sa mesta spašavanja otišla kod veterinara.

Kako kažu “nisu pokušali da prekrše zakon, već da urade nešto za jedan život”.

Pročitajte još:
BRAVO: pas koji je ceo život proveo zavezan oslobođen je od strane ovog sjajnog čovek

Grupa hrabrih je Kiki predala “Humane Society for Tacoma and Pierce County”, koja ju je na iznenađenje svih vratila nazad vlasniku. Oni su kako kažu u zakonskoj obavezi da ovo učine, ukoliko ne postoji poternica za psom ili ukoliko se veruje da pas nije zlostavljan. Postavlja se pitanje – da li zaista ne vide da je pas ZLOSTAVLJAN?!

– Previše smo zabrinuti zbog Kiki. Njen slučaj je pod istragom kontrole životinja, a mi pratimo njihov rad kako bismo bili sigurni da će Kiki dobiti negu kakva joj treba, rekla je Obri Klement.

– Po zakonu, ne možemo odbiti da vratimo kućnog ljubimca vlasniku. Mi, međutim, možemo da prijavimo slučajeve zanemarivanja i okrutnosti, a blisko sarađujemo sa kontrolom životinja kako bismo bili sigurni da je sve istraženo.

– Ne mislim da sam je ukrao, mislim da sam je spasio, rekao je Autumn i dodao: Nema reči o krađi. Krađa je zločin u svakoj državi, a ovde se psi nažalost smatraju samo imovinom nekima. Radite ono što legalno – fotografišite životinje, snimite video zapise, razgovarajte sa vlasnikom, stavite hranu psu, ćebad, vodu…

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNakon spasavanja, OVA maca je zaplakala kod veterinara! (VIDEO)
Sledeći tekstPOMOZI I TI: Tanja iz Jagodine PRODAJE STAN kako bi spasila psu život!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime