Naslovna VESTI PSI SKANDAL U VRŠCU: Zgrnuli milione na azilu za napuštene životinje!

SKANDAL U VRŠCU: Zgrnuli milione na azilu za napuštene životinje!

0
za napuštene petface

Dok se u Srbiji gotovo svakodnevno vodi kampanja kako da se pomogne u zbrinjavanju napuštenih životinja i prikupi što više novca u tu svrhu, u Vršcu se izgleda vodi neka druga politika.

Naime, kako ekskluzivno prenosi portal „Južni Banat“, za bivšeg direktora „Drugog oktobra“ Lj.Š. i poslovnog kolegu V.M. vlasnika preduzeća „Urmico“ – azil je „rudnik zlata“.

Šest devojaka provele dan ŽIVEĆI U AZILU KAO NAPUŠTENI PSI!

Portal „Južni Banat“ došao je do podataka da su Lj.Š. i V.M. napravili poslovni „dil“ koji im je omogućio, da na napuštenim životinjama zarade milione. Umesto da azil za napuštene bude izgrađen na gradskoj parceli, oni su se dogovorili da to bude na parceli „Urmica“, da grad finansira njegovu izgradnju, a zatim i plaća njegov zakup. Od novca koji se uplaćuje navedenoj firmi, na ime zakupa, svake četvrte godine mogao bi da bude izgrađen jedan azil.

za napuštene petface

Lj.Š. je prošle godine, doneo smišljenu odluku da se izdvoji oko 12 miliona dinara, odnosno više od 100 hiljada evra, za renoviranje i izgradnju  azila na zemljiištu  preduzeća „Urmiko“ u vlasništvu V.M., iako grad, poseduje parcelu koja je pogodna za tu namenu.

UPOZNAJTE LUČIJU: Sa 3 godine je već posećivala azil, a sada ima 9 i sama spašava pse!

Da skandal bude veći, gradska parcela na kojoj je mogao da se izgradi azil i potroši manje para poreskih obveznika, ali i da ostane više za jadne životinje, nalazi se odmah do gradskog Prihvatilišta za pse. Gradska parcela, koja je prazna, praktično razdvaja prihvatilište i azil. Apsurd je još veći ako se zna da se napuštene životinje prvo smeštaju u prihvatilište gde se vakcinišu i sterilišu, a onda šalju dalje u azil.

za napuštene petface

Grad mesečno na račun V.M. uplaćuje 2.000 evra i 30.000 dinara. Računica je jasna – od tog novca svake četvrte godine mogao bi da bude izgrađen novi azil za napuštene životinje.

Kako bi se sprečila šteta većih razmera, neosnovano bogaćenje pojedinaca i zaštitile životinje, prema saznanjima portala „Južni Banat“, Grad Vršac i „Drugi oktobar“ će sledeće godine početi sa izgradnjom novog azila za pse na zemljištu u vlasništvu grada.

Izvor: JužniBanat.rs

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstANA JE OMILJENI KOMUNALNI POLICAJAC – spašava povređene životinje i kažnjava zlostavljače!
Sledeći tekstOGROMAN LAJK: Vatrogasci VEŠTAČKIM DISANJEM oživeli psa stradalog u požaru! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime