Naslovna VESTI PSI ZAGRLJAJ PRED EUTANAZIJU – Sestrama ističe vreme!

ZAGRLJAJ PRED EUTANAZIJU – Sestrama ističe vreme!

0
Zagrljaj pred eutanaziju

Vlasnici koji se odluče da se oslobode svojih ljubimaca neretko to čine na izuzetno surove načine. Poneki misle da će učiniti manje zlo kada psa predaju azilu umesto da ga jednostavno ostave na ulici. Ali, priča o dve sestre, Divi i Doli pokazuje kako to može biti još strašnije rešenje.

Zagrljaj pred eutanaziju

Naime jedan vlasnik dve dvogodišnje kuje rase pit bul terijer odlučio je da više ne može da se brine o ljubimicama. Odveo ih je u azil za životinje Devore u Kaliforniji, predao ih i rešio svoj problem. Verovatno je malo umirio svoju savest misleći da ih nije izbacio na ulicu i osudio na strahote života na ulicama. Međutim, nije bio svestan nekih surovih činjenica.

Pročitajte i ovo: NEMA ODUSTAJANJA – Devojka živi u kavezu sa Lanom dok joj ne obezbedi pravi dom!

Naime, ovaj azil ima veoma ograničene resurse za držanje i zbrinjavanje pasa koji su im povereni. Njihova politika je da posle izvesnog vremena, pse za koje ne postoji interesovanje za usvajanjem – eutanaziraju.

Zagrljaj pred eutanaziju

Prošlo je nešto više od dva meseca kako za Divom i Doli niko nije pitao, niti je poželeo da im pruži dom. Gotovo niko nije znao da im zbog toga ističe vreme i da je njihovo udomljavanje zapravo spasavanje njihovih života.

Pročitajte i ovo: SUROVA IDEJA ZA UBIJANJE – Štenci bačeni u bure sa katranom!

Zagrljaj pred eutanaziju

I tako se dogodilo najgore. Sestre su stavljene na listu za eutanaziju. Niko ne zna pouzdano šta misle i šta osećaju psi. Ali ova fotografija gde stoje zagrljene, slomila nam je srca. Psi znaju, psi osećaju, psi se boje… Nadamo se da će ova fotografija pomoći da se javi neko ko ne može da podnese da nevina bića budu ubijena zato što ih neko nije želeo, zato što nema mesta u azilu… ili iz bilo kog drugog besmislenog razloga. One zaslužuju ćivot kao i savako drugo živo biće. Diva i Doli su daleko od nas. Ne može mo im pomoći osim da se molimo za njih i nadamo se da će se pojaviti spasilac.

Izvor:  petrescuereport.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSUROVA IDEJA ZA UBIJANJE – Štenci bačeni u bure sa katranom!
Sledeći tekstNEPRESTANO PLAČE! – Stari pas ostavljen u azilu ne može da preboli izdaju.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime