Naslovna VESTI POSTAVLJA ZAMKE KOJE SU OPASNE I ZA DECU: Niko od nadležnih NE...

POSTAVLJA ZAMKE KOJE SU OPASNE I ZA DECU: Niko od nadležnih NE REAGUJE!

0
zamke opasne za decu

Već više od godinu dana vlasnik njive u mestu Jaša Tomić postavlja surove i opasne zamke za životinje koje ugrožavaju i decu koja se igraju u okolini. I pored brojnih prijava i apela niko od nadležnih ne sprečava ovakvo ponašanje.

zamke opasne za decu
Jedna od brojnih surovih zamki

Nedavno nam je Bojan Marjanović poslao video snimak poslednjeg nedela neodgovornog komšije. Na snimku se vidi pas koji se uhvatio u improvizovanu zamku. “Pogledajte taj strah, nemoć, očaj” napisao je Bojan.

ISTETOVIRAO PSA pa se pohvalio na društvenim mrežama!

Jaša Tomić. Treća životinja spašena iz zamke koju je postavio naš "uvaženi"sugrađanin oko svoje bašte . Pogledajte taj strah, nemoć, očaj☹️ sva tri snimka biće prosleđeni policiji kao ime i prezime vlasnika bašte.

Gepostet von Miomira Milosevic am Samstag, 16. Mai 2020

Ovo je već treća životinja koju on uspeva da spase iz ovakve zamke. Kako kaže Bojan “uvaženi” sugrađanin koristi najprimitivnije i najsurovije zamke koje očigledno sam pravi. Radi se o žičanim omčama koje se zatežu oko glave ili ekstremiteta nesrećne životinje. One pored toga što ne dozvoljavaju životinji da pobegne, uzrokuju beliki bol i teške povrede kože i tkiva izazivajući veliku patnju. Ali, da ne bude zabune, cilj ovih zamki nije zaštita bašte već jednostavno – mučenje životinja.

KRAGUJEVAC: upucan pas pored puta i nećete verovati šta je policija uradila!

zamke opasne za decu

Prošle godine Bojan je nekako uspeo da oslobodi jednog jazavca, a ove godine lisicu. Iako je sve ove slučajeve prijavljivao mnogobrojnim organizacijama koje se, izgleda samo deklarativno, zalažu i bave zaštitom životinja nije bilo nikakvih rezultata. Dokaz tome je i ovaj poslednji slučaj. Bojan s vremena na vreme obilazi ovaj šumarak i uklanja zamke na koje naiđe i tako sprečava da se više životinja uhvati i povredi.

KAKVO DIVLJAŠTVO: KOBILA NAPADNUTA SEKIROM!

zamke opasne za decu
Još jedna žrtva neodgovornog vlasnika njive sa krompirima

Bojanu je ostalo još samo da slučaj prijavi policiji jer ove zamke ne predstavljaju samo opasnost za divlje i domaće životinje. U opasnosti su i deca koja se često igraju u okolini i samo je pitanje dana kada će doći do neke nesreće. Kako će policija reagovati, ostaje da se vidi.

Petface Viber zajednica

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstISPOVEST PSA IZ AZILA: “Umro sam a ni ime nisam dobio…” (VIDEO)
Sledeći tekstNEKADA PAS SA LANCA, danas joj je potrebna pomoć! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime