Naslovna VESTI PSI Ovi psi izgledali su kao “gomila krpa”, dok im spasioci nisu promenili...

Ovi psi izgledali su kao “gomila krpa”, dok im spasioci nisu promenili živote!

0
zanemareni psi petface

zanemareni psi: Da jedan trenutak može da promeni život, potvrđuje naša današnja priča. Jedan pogled nasumičnog prolaznika bio je dovoljan da kuji Sian i njenom leglu promeni sve iz korena.

Pročitajte još: TRANSFORMACIJA: Bio je pas na samrti, a izrastao je u belog lepotana! (VIDEO)

Nedavno, Matt Southcott vozio je i pored puta je ugledao nešto što je na prvi pogled izgledalo kao gomila krpa. Taman kad je trebalo da prođe pored, gomila se iznenada pomerila. Kada je čovek prišao da vidi o čemu se radi, malo je reći da je bio iznenađen – u pitanju je bila pudla i njenih osam jednogodišnjih štenaca.

zanemareni psi petface
Matt nije časio časa i istog trenutka pozvao je RSPCA da pomogne ovim sirotanima. Dlaka pudlica vrlo lako postaje ućebana i zamršena ukoliko se ne održava i ne četka redovno. Ipak, krzno ovih mališana ukazivalo je da se radi o ozbiljnom zanemarivanju. Njihove dlake su srasle sa prljavštinom i blatom, a krzno je bilo toliko teško da su psi teško mogli da ustanu. Stanje u kom su se nalazili dovelo je do toga da su njihovi spasioci po tri sata uklanjali višak krzna sa svakog od pasa. Sve što su ošišali stalo je u tri velika džaka.

zanemareni psi petface
Sian, majka pudla, težila je 25 kilograma, što je bila samo polovina od onoga koliko bi trebala da iznosi njena normalna težina. Ovi zanemareni psi su bili isprepadani i zazirali su od ljudskog dodira. Sian je bila toliko uplašena prilikom šišanja, da su morali da joj daju sedative. Zaposleni u prihvatilištu zaključili su po njihovom ponašanju da prethodni vlasnik, ne samo da ih je ostavio, već ih je i tukao.

Pročitajte još: Od „gomile smeća“ do preslatkog psa: Neverovatna transformacija uličnog psa!

zanemareni psi petfaceKako je vreme prolazilo, Sian i njeni štenci su se polako opuštali. Volonteri u prihvatlištu dali su sve od sebe da ovi zanemareni psi ponovo počnu da veruju ljudima, pružajući im svu moguću ljubav i nežnost.

zanemareni psi petface
I na kraju da zaključimo da je divno što postoje ljudi poput Matt-a koji imaju dovoljno humanosti u sebi da ne žmure na ovakve scene i da odmah reaguju. Zahvaljujući njemu, ovi psi više nikada neće osetiti grubost ovog surovog sveta.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstITALIJA: Trajna zabrana prodaje dečije odeće koja sadrži krzno životinja!
Sledeći tekstZAJEČAR: Koletu je umrla vlasnica i sada treba našu pomoć!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime