Naslovna VESTI PSI ZASLUŽIO DOM! Ulični pas čuvao ukraden automobil i dobio najbolju nagradu na...

ZASLUŽIO DOM! Ulični pas čuvao ukraden automobil i dobio najbolju nagradu na svetu.

0
Pas čuvao ukraden automobil

Ova priča spada u kategoriju onih koje će se godinama prepričavati. Jedan ulični pas je pokazao neverovatnu vernost mladiću koga nikada nije video niti upoznao. Dokazao je da su psi često mnogo bolji ljudi.

Pas čuvao ukraden automobil

Električar Vito Vangino koji je 2021. godine napunio 18 godina uspeo je da ostvari svoj dečački san. Posle tri godine uporne štednje položio je vozački ispit i kupio je automobil. Najzad je imao sopstveni auto. Nije bio to neki specijalni automobil. Obična, polovna Opel Corsa ali Vitu je bila dragocena. Ali u januaru sledeće godine svi snovi su mu se raspršili. Neko mu je ukrao auto.

Pas čuvao ukraden automobil

Pročitajte i ovo: NELJUDI SE PONOVO POKAZALI: Ukrali su mu jedino što je imao – JASTUK!

Srećom, nekoliko dana kasnije, vojna policija je pronašla njegovu Corsu ali je postojao ozbiljan problem. Kada su pozvali Vita da bi mu saopštili dobru vest, nisu mu rekli šta će zateći kada dođe na mesto gde je bio auto. Znajući da su Corse često na meti lopova, Vito je zamišljao da će naći svoj auto očerupanog. Bez motora, točkova, i svih ostalih delova koje bi lopovi mogli da poskidaju.

Pas čuvao ukraden automobil

Međutim, loša vest koju su mu saopštili policajci kada je došao do auta je bila drugačija. Na krovu njegove Corse je ležao jedan ulični pas koji je žestoko branio pristup automobilu. Policajci su proveravali kod Vita da li je auto zaista ukraden jer pas nikome nije dozvoljavao da priđe. Bio je savršen čuvar.

Pročitajte i ovo: Rekao je: NE JOŠ! Mladić je pomogao psu iz kojeg je isticao život!

Pas čuvao ukraden automobil

Vito je objasnio policajcima da nikada nije video ovog psa i svi su postali još zbunjeniji. Ploicajci su nekoliko puta pokušali da priđu automobilu ali pas je bio uporan. Režao je i lajao na sve. A onda je pokušao Vito. Čim ga je pas ugledao, počeo je da veselo skakuće. Kada je Vito prišao, pas ga je onjušio i potom se potpuno smirio. Miris sa sedišta i Vitov su bili isti. Pas je sada mogao da se opusti.

Pas čuvao ukraden automobil

Za Vita se priča završila na najbolji mogući način. Povratio je svoj dragoceni automobil. Ali ostalo je da se priča završi srećno i za ljutog čuvara. Pas je dobio ime Hajneken i za svoju nesvakidašnju vernost je nagrađen na najlepši način. Vito ga je usvojio. “Odlučio sam da ga povedem sa sobom.” Potvrdio je Viktor. „Ovaj pas se pobrinuo za moj auto i čekao me: da li je ili nije četvoronožni anđeo? Morao je da bude moj, vratio sam auto i dobio najboljeg prijatelja.”

Izvor:  valuablestories.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstRekao je: NE JOŠ! Mladić je pomogao psu iz kojeg je isticao život!
Sledeći tekstČIN LJUBAVI! Legla je na grob svog prijatelja.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime