Naslovna VESTI PSI ZAŠTO TAKO MALO? Zanemarivanje i mučenje pasa zaslužuje teže kazne od ovih.

ZAŠTO TAKO MALO? Zanemarivanje i mučenje pasa zaslužuje teže kazne od ovih.

0
Presude za zlostavljanje pasa

Dajan Bojden iz grada Blajt u Severnoj Engleskoj zabranjeno je posedovanje kućnih ljubimaca tokom narednih 10 godina. Presuda je doneta pošto je njen pas morao biti uspavan zbog ogromnog tumora na ramenu.

Presude za zlostavljanje pasa

Bojdenova je priznala krivicu za izazivanje nepotrebnog bola životinji, a ova odluka je doneta nakon što je njen pas Tigan bio pronađen sa nekoliko ozbiljnih zdravstvenih problema.

Prema izjavi inspektora RSPCA Kirsty Keogh-Laws, Tigan je bio izrazito mršav i imao je nekoliko tumora na telu. Jedan tumor na ramenu bio je veličine teniske loptice, bio je tvrd na dodir i uzrokovao je teške poteškoće pri hodanju psa. Tigan je jedva hodala i delovala je nekoordinisano i dezorijentisano. Borila da stoji na nogama i delovala je zbunjeno.“

Pročitajte i ovo: SIMBOL NEŽNOSTI, NADE, LJUBAVI: Šmizla je dobila ime Nera!

Veterinar koji je procenio psa rekao je da je Tigan bila iscrpljena. Patnja koju je trpela mogla da se izbegne da je pas dobio odgovarajuću zdravstvenu negu.

U izjavi posle presude, inspektor RSPCA Kirsty Keogh-Laws rekao je: “Ovo je vrlo tužan slučaj u kome je pas patio jer mu je vlasnik uskratio veterinarsku pomoć. Vlasnici bi uvek trebalo da odvedu svoje ljubimce kod veterinara ako postoje bilo kakve sumnje u vezi sa njihovim zdravljem kako bi se izbeglo njihovo nepotrebno mučenje”.

Presude za zlostavljanje pasa

U drugom, nepovezanom slučaju, čovek iz Gejtsheda koji je pretukao psa metalnom šipkom takođe je osuđen zabranom držanja životinja tokom naredne decenije. Mark Braun, koji se pred sudom nazvao “Defty”, priznao je krivicu za izazivanje nepotrebnog bola svom psu Roku.

Inspektor RSPCA Kirsty Keogh-Laws takođe je bila uključena u ovaj slučaj. Izjavila je da je ovo bio okrutan napad na mladu bespomoćnu životinju koja je bila u Braunovom vlasništvu. “Potpuno je neprihvatljivo da se bilo koja životinja tako tretira”, rekla je ona.

Pročitajte i ovo:U POTRAZI ZA GRICKALICAMA: Policija uhapsila svinju ljubimca!

Ova dva slučaja podsećaju na važnost pažnje prema kućnim ljubimcima. Ljubimci zaslužuju ljubav, pažnju i brigu svojih vlasnika. To uključuje redovne veterinarske preglede kako bi se održalo njihovo zdravlje i sprečila nepotrebna patnja. Kršenje ovih osnovnih obaveza može dovesti do teških posledica po zdravlje i dobrobit kućnih ljubimaca. Ali i do zakonskih posledica za vlasnike koji su kršili zakon.

 Izvor: mirror.co.uk

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSIMBOL NEŽNOSTI, NADE, LJUBAVI: Šmizla je dobila ime Nera!
Sledeći tekstBELLINI TUŽNI DANI – Zauvek će ostati invalid.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime