Naslovna VESTI MAČKE Godinama čuva ZATOČENE MAČKE ISPOD PODRUMSKE ŠAHTE: Svi znaju, niko ne reaguje!

Godinama čuva ZATOČENE MAČKE ISPOD PODRUMSKE ŠAHTE: Svi znaju, niko ne reaguje!

0

Mačke, te neustrašive i borbene životinje opet stradaju. Ponedeljak, sam po sebi težak dan, još kada se naiđe na ovakve vesti, ideja o lepom početku pada u vodu odmah. Ono što nas je ovog jutra šokiralo jeste slučaj iz Karađorđeve ulice u Kraljevu gde stanar jedne zgrade već godinima u maloj podrumskoj prostoriji iznad šahte čuva veliki broj zarobljenih mačaka.

Od sugrađanke koja je želela da ostane anonimna, portal Zebra.rs i novinari dobili su informaciju od koje su, doslovce, ostali bez teksta. Naime, prema njenim rečima, na svega nekoliko stotina metara od centra Kraljeva, u Karađorđevoj ulici, muškarac srednjih godina,u šahti koja je povezana sa njegovom malenom podrumskom prostorijom, veličine špajza, već godinama drži pozamašan broj zatočenih, odraslih mačaka.

Navela je i to da životinje žive u katastrofalnim uslovima, da nikada nisu videle svetlost dana, a da su jedina veza sa spoljašnjim svetom, metalne rešetke iznad šahte, kroz koje povremeno mogu da vide obrise svetlosti.

ZOVE SE MAMA: Mačka 5 puta uletela u vatru kako bi spasila mačiće! (FOTO)

Iako su u početku bili skeptični, uputili su se ka adresi koja im je prosleđena. Pronašli su šahtu i na veliko zaprepašćenje, ugledali prizor, koji bi čak i one koji nisu ljubitelji životinja vidno potresao. Kada su pomerili kartonsku kutiju kojom je prekrivena šahta, zatekli su šest unezverenih mačaka kako vire iz šahte i tužno mjauču.

Pokušali su da pomere metalnu konstrukciju, u želji da ih oslobode, međutim, ubrzo shvataju da je pomenuti ,,vlasnik” mačaka, rešetke zavario, ne bi li sprečio komšije da ih oslobode iz podrumske prostorije (od koje samo on ima ključ).

Kako zaposleni u obližnjem objektu kažu, ovaj problem postoji već nekoliko godina, a jadne životinje zapomažu, pogotovo leti, što nije prijatno slušati jer su svi potrešeni njihovm situacijom.

Kako kažu za Zebra.rs, pokušavali su da ih oslobode više puta ali ne vredi, on ih opet uhvati. Nakraju je zavario rešetke. Te mace su tu godinama, žive život u mraku i zatočeništvu.

VIŠE OD LJUBIMCA: Život jedne devojčice bukvalno ZAVISI OD PSA! (VIDEO)

Još jedna komšinica, koja je u to vreme šetala psa, prišla im je i izrazila zabrinutost zbog cele situacije, dodavši da su stanari potpuno nemoćni, jer nadležne službe ne reaguju. Jedna komšina za Zebra.rs kaže da ih je godinama držao i u nekom starom autu. Kako žena navodi za Zebra.rs, mnogo je krivičnih prijava poslato, ali sve je uzalud.

Na kraju su novinari portala Zebra.rs došli i do ,,vlasnika” životinja, koji tvrdi da su one tu, jer im je u podrumu sigurnije nego na ulici, jer, kako kaže, ulica sama po sebi nosi opasnost. Uverava ih i da ih hrani i daje vodu svakodnevno, kao i da ih šeta uveče dva sata.

– Vi mi možda ne verujete, ali ja radim najbolje za njih. Njima ništa ne fali. Svaku mačku znam po imenu. Evo, možete sa mnom do podruma da vidite da uvek imaju činiju sa vodom – novinare portala Zebra.rs ubeđuje ,,vlasnik”, kome se ubrzo priključila i majka.

U međuvremenu, o ovom slučaju, obavešteno je više institucija za koje se veruje da mogu da utiču na rešavanje problema. Nažalost, iako su neki pokazali želju da izađu u susret, poput zaposlenih u ,,Gradskom zelenilu”, od zaposlenih u relevantnim institucijama, u najvećem broju slučaja, novinari portala Zebra.rs dobijali su odgovor da to nije u njihovoj nadležnosti.

Dok sve ne dođe na svoje, ako ikada i dođe, jadne životinje će ispaštati… To mučenje će dugo trajati, a svi se nadaju ishodu koji će konačno biti dobar za mačke.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

Izvor: Zebra.rs   Foto: Zebra.rs

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstTOM I DŽERI ZALUDELI MAČKU: Njena reakcija postala je hit na internetu! (VIDEO)
Sledeći tekstOD DECE MOŽEMO PUNO DA NAUČIMO: Umesto kupljenog, odlučila je da UDOMI psa! (FOTO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime