Naslovna VESTI MAČKE PRE NEGO ŠTO UDOMITE MACU: Evo šta je potrebno za novog člana!

PRE NEGO ŠTO UDOMITE MACU: Evo šta je potrebno za novog člana!

0
UDOMITE MACU petface

Odavno je poznato da su ljudi koji poseduju mace manje usamljeni, depresivni i skloni bolestima. Svi vi koji ne verujete u to – UDOMITE MACU i uverite se sami!

Pre nego što se odlučite da u svoj dom dovedete novog člana, razmislite o svojim mogućnostima. Jer, ako zapostavite macu, neće biti svrhe.

Pročitajte još:
SAM U KUĆI – MAČJA VERZIJA!

Kada ste definitivno odlučili da svoj život obogatite ovim krznenim lepotanima, nabavite sve stvarčice koje vašu macu treba da sačekaju u novom domu!

UDOMITE MACU petface

Za njenu socijalizaciju, jako je potrebna igra i pažnja koju ćete joj posvećivati i to od prvog dana vašeg zajedničkog života. Igrajte se sa njom naročito pred spavanje, jer upravo igra sprečava frustracije, agresiju ili želju da nešto uništi. Zato, ponavljamo, igrajte se, igrajte se, igrajte se!

Pročitajte još:
Za sve one vlasnike čije mace i NE VOLE baš nove goste u kući!

Novoj maci u vašem domu biće sve nepoznato, zato joj dozvolite da onjuši svaki kutak, svoju posudu za hranu, vodu i svoje igračke. Njih ste, podrazumeva se, već obezbedili. U njenoj posudi za hranu, mora se naći i adekvatna hrana, samo za nju!

Pustite je da sama istražuje, dok vi recimo, čitate knjigu. Sklonite joj sa puta sve što bi joj bilo zanimljivo „za probati“ – razne male predmete, čarape i loptice koje se lako mogu naći zaglavljeni u njenom grkljanu.

Obezbedite joj njeno mesto za spavanje, jer će se za početak jedino na njemu osećati mirno i sigurno.

UDOMITE MACU petface

Mace vole aktivnost i potrebno im je kretanje, kako bi ostale u dobroj formi. Da biste sprečili da vaš nameštaj strada, nabavite joj grebalicu. Igračke su nezaobilazne, tako da mišići od veštačke dlake ili perja, loptice, tuneli sa rupama – biće izvor neiscrpne zabave.

I samo strpljenje! Sve dok ne postanete najbolje prijateljice, koje se, sigurni smo neće razdvajati 😉

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstTRAINER: Sve o ishrani mačaka nakon sterilizacije!
Sledeći tekstDa li je Srbiji potrebna policija za životinje?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime