Naslovna VESTI PSI Prijatelji životinja apeluju: Ne kupujte deci ŽIVA BIĆA kao poklone za Novu...

Prijatelji životinja apeluju: Ne kupujte deci ŽIVA BIĆA kao poklone za Novu godinu!

0
ŽIVA BIĆA petface

-Životinje nisu za pod bor, slogan je ovogodišnje kampanje koja ima za cilj da pozove sve roditelje i one koji darivaju poklone da deci ne kupuju ŽIVA BIĆA kao poklone za Novu godinu.

Vreme je prednovgodišnje groznice kupovanja darova, koja nikako ne bi smela uključivati kupovanje živih bića. Prepuna skloništa odbačenih i neželjenih životinja važan su razlog da svi koji žele ulepšati ne samo praznike nego i mnoge nadolazeće godine i sebi i nekom psu ili mački, pohitaju u sklonište.

UŽAS U CENTRU BEOGRADA: Struja sa novogodišnje rasvete ubila vlasničkog psa!

-Kada bi svi koji razmišljaju o kupovini životinje odlučili udomiti psa ili mačku, sva skloništa bila bi prazna, ističe Luka Oman, predsednik udrugeženja „Prijatelji životinja“. Volonteri ovog hrvatskog udruženja pozivaju sve koji imaju uslove da udome napuštenu životinju, jer kako kažu „kupovinom životinja podstiče se okrutnost uzgoja i trgovine živim bićima koja ne bi smela biti predmet trgovanja“.

ŽIVA BIĆA petface

Udruženje „Prijatelji životinja“ već dugi niz godina nastoji podići svest javnosti o odgovornom postupanju prema psima i mačkama, pa se zalaže za njihovo udomljavanje umesto kupovine.

 -Bilo bi korisno da svako ko razmišlja o kupovini životinje najpre poseti sklonište. Time će dobiti realnu sliku o teškoj situaciji u kojoj se nalaze napuštene životinje, kao i velikom broju pasa i mačaka koji čekaju udomljenje, dodao je Luka.

DA LI PODRŽAVATE: Predlog da se uvede zabrana bacanja petardi na životinje!

Matko Boršić, vođa Mreže za zaštitu životinja koja objedinjuje hrvatska Udruženja za zaštitu životinja, skloništa i pojedince koji zbrinjavaju životinje, upozorava: „Životinje su ŽIVA BIĆA i nisu za pod bor! Mnogi se već nakon Nove godine zasite slatkog ukrasa koji su dobili kao božićni poklon, pa životinje završe neželjene, u lošim uslovima ili napuštene.” 
 
Stoga Prijatelji životinja predlažu da za ove praznike učinimo neko dobro delo i da onaj ko nema uslova za udomljavanje, odnese u nabliže sklonište stare ćebiće, što će pomoći psima da lakše prebrode zimu. Pomoći se može i donacijom i traženjem doma za određenu životinju. Može se doprineti i kastracijom uličnih mačaka.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBRAVO ZA TURSKU: 1000 kuća za napuštene pse i mačke tokom zime!
Sledeći tekstPred školom ostavljeno maleno štene u kutiji, na kojoj je stajala poruka!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime