Naslovna VESTI ŽIVOTINJE NAJVEĆE ŽRTVE BRUTALNOSTI NA PROTESTIMA! Ne dozvolite da STRADAJU!

ŽIVOTINJE NAJVEĆE ŽRTVE BRUTALNOSTI NA PROTESTIMA! Ne dozvolite da STRADAJU!

0
psi tinejdžeri, petface
foto: ilustracija

Protesti ispred Skupštine povodom neslaganja građana glavnog grada Srbije sa odlukama vlasti usled korona virusa, svakog dana nam donose jezive prizore brutalnosti i nasilja, koje niko od nas ne želi da gleda.

Čini se da poslednjih nekoliko dana većina sedi prikovana uz TV ekran, i strepi šta će noć doneti… Stradaju stariji, stradaju mladi i stradaju nedužne životinje, koje se, kao i uvek, nađu na pogrešnom mestu u pogrešno vreme!

SRCEPARAJUĆE: Uginuo mu je pas, a on je potom usrećio čitavo “životinjsko carstvo”! (FOTO)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

UZNEMIRUJUĆE! Žena UBILA labuda dok je pokušavala da napravi selfi sa njim! (FOTO)

Tužan i neizbežan detalj koji ukazuje na to koliko zapravo loše utičemo na svoju sredinu okupljanjima čija se svrha za čas sa humane promeni u brutalnu i nečovečnu, jesu i žrtve među kojima su životinje.

Nadležni su potvrdili da su tokom protesta povređena tri konja na kojima su jahali pripadnici policije, a u javnost dospevaju i informacije o psima koji se dave od posledica koje im u organizmu stvara suzavac bačen u masu.

ŽIVOTINJE NAJVEĆE ŽRTVE BRUTALNOSTI NA PROTESTIMA! Ne dozvolite da STRADAJU!

Društvene mreže su i te kako odigrale svoju ulogu, i javnost revnosno, iz minuta u minut obaveštavale o svemu…

ŽIVOTINJE NAJVEĆE ŽRTVE BRUTALNOSTI NA PROTESTIMA! Ne dozvolite da STRADAJU!

Dosta njih je tvrdilo da ima pasa koji su, nažalost, stradali, a ljudi su se masovno javljali potvrđujući ovu vest.

S druge strane, bilo je i postova sledećeg sadržaja.

ŽIVOTINJE NAJVEĆE ŽRTVE BRUTALNOSTI NA PROTESTIMA! Ne dozvolite da STRADAJU!

S obzirom na to da informacije pristižu sa svih strana i da dosta njih nije ni proverena a ni potvrđena, pokušali smo da saznamo kako zapravo stvari stoje, a prvo nam je bilo na pameti da kontaktiramo doktora veterinarske medicine, koji će nam dati najbolji uvid u to.

Doktor veterinarske medicine Andrija Daković iz veterinarske ambulante Vet Planet rekao nam je sledeće:

– Moj jedini i najbolji savet je ne dovoditi ljubimce u takvu situaciju! Zašto da budu uopšte izloženi dejstvu suzavca? Znamo svi da oni imaju dosta osetljiviji njuh od nas, stoga još teže podnose izloženost tim hemikalijama.

Psi imaju dušu, petface

Doktor veterinarske medicine Andrija Daković dao je i savet ŠTA RADITI u slučaju da je naš ljubimac bio IZLOŽEN DEJSTVU SUZAVCA:

– Ukoliko se pak desi da vaš ljubimac bude izložen svemu, odmah mu operite njušku vodom i oči mu očistite fiziološkim rastvorom… I gledajte da se što pre sklonite sa tog mesta.

Na kraju, kada podvučemo crtu, zaključujemo sledeće – Nedužne životinje bile su izložene svemu onome od čega bi trebalo da ih štitimo… Ne postoji zakon koji će nam propisati ovakvo ili onakvo ponašanje, ali postoji savest, svest o njima kao bićima koja nisu navikla na takve stvari… Zamislite vi njihov šok tokom ispaljivanja suzavca, bacanja kamenica, jurnjave…

Ostavimo svoje ljubimce u kućama, na sigurnom. Drugačije ponašanje nije poželjno i nije prihvatljivo. Mislite na njih i naravno, mislite i na sebe! Potrebni ste im dobri i zdravi.

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.