Naslovna VESTI PSI ŽIVOTNA LEKCIJA: Zlostavljači životinja u zatvorima MORAJU da brinu o napuštenim životinjama!...

ŽIVOTNA LEKCIJA: Zlostavljači životinja u zatvorima MORAJU da brinu o napuštenim životinjama! (VIDEO)

0
Zlostavljači životinja petface

Zlostavljači životinja u ovoj državi vrlo oštro se kažnjavaju. Zbog svojihh nedela oni završavaju iza rešetaka, a tamo ih čeka jedna „drugačija“ kazna. Naime, ztvor na jugu Poljske doneo je nove mere koje idu u korist rehabilitacije zatvorenika.

Oni MORAJU tri meseca brinuti o napuštenim životinjama, pod strogim nadzorom.

Zlostavljači životinja petface

– Nekolicina njih odslužuje kaznu zbog zlostavljanja životinja, a ovde ćemo ih naučiti kako se o životinjama treba brinuti. Svaki zatvorenik mora brinuti za napuštenog četveronošca oko tri meseca, a u tom periodu ih redovno hrane, “izvode” u šetnje, menjaju im vodu, štite ih od vrućina i slično, rekao je načelnik zatvora.

Kako bi sve proteklo u najboljem redu, zatvorenici su pod stalnim nadzorom – kako čuvara tako i specijalaca. Za rigu o psima budu zaduženi, tek kada prođu ozbiljne nadzore i psihološke procene stručnjaka.

– Zatvorenici uče kako se brinuti o spima, bez nasilja, pa čak i kako mu pružiti prvu pomoć. Ovo je četvrti „trening“ po redu, u trajanju od tri meseca, a peti je u toku. Prvi rezultati pokazali su se na zatvoreniku koji je trenutno na uslovnoj kazni, pa se zaposlio u Prihvatilištu za životinje u kojem brine o pedesetak pasa i desetak mačaka, kaže načelnik.

Zlostavljači životinja petface

Rastanak sa životinjama je, kako kažu, emotivan trenutak za mnoge.

– Kada sam saznao da će moj pas biti udomljen u jednu porodicu bio sam jako srećan, jer sam znao da ide u ruke divnih ljudi. Sa druge strane to je značilo da ga više nikada neću videti, pa sam i zaplakao, rekao je Mariusz, jedan od zatvorenika koji je zadužen za psa po imenu Kiara.

HAOS U BRITANSKOM „TALENTU“: Da li Mis Vendi ima talenat ili je zlostavljan pas? (VIDEO)

Nisu jedino Zlostavljači životinja u ovom prgramu – tu su i oni optuženi za krađu, nasilje i druge zločine, a po prvi put učestvuju i oni koji su u zatvoru zbog nasilja u porodici.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNOVI DOKAZI: Video snimci sa ljubimcima NAJPOPULARNIJI na Internetu!
Sledeći tekstSUPER AKCIJA SAVE IZ BEOGRADA: „Sredi nokte, pomozi psima“!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime