Naslovna VESTI PSI Spasili su psa koji je mogao biti ŽRTVA RITUALA, a sada pomažu...

Spasili su psa koji je mogao biti ŽRTVA RITUALA, a sada pomažu i drugim životinjama!

0
zrtva rituala petface

Mael Girard i njegova devojka Gils Manzato su krenuli da kupe nameštaj za svoj dom na Baliju, međutim nisu ni slutili da će se na putu sresti sa svojim novim članom porodice.

Dok su išli ka salonu nameštaja primetili su mršavu životinju pored puta. Kada su zaustavili skuter videli su da nije divlja životinja, već napušteni pas u veoma lošem zdravstvenom stanju.

-Vozili smo se pored malog šteneta koje se sklupčalo pored puta, pokušavajući da se skloni u travi, rekao je Girard, dodajući da je on mislio da je mrtav, ali da je njegova devojka bila ubeđena da diše.

Iako su se nedavno doselili na Bali i nisu se skućili u potpunosti, ipak su shvatili da ne mogu ostaviti tog malog, nesrećnog psa na ulici.

zrtva rituala petface

-Stigli smo u salon nameštaja, ali nismo mogli da prestanemo razmišljati o nesrećnom psu. Morali smo se vratiti na ono mesto gde smo ga videli, a štene je još uvek bilo tamo. Kada nas je ugledalo pokušalo je da ustane. Zaustavili smo skuter i krenuo je prema nama. Mi smo ga bez razmišljanja pokupili i pokušali smo da saznamo šta se sa njim desilo, ali nam nikon nije mogao pomoći, rekao je Girard.

Ovo krhko štene, ženka, koju je par preimenovao u Ika, bilo je previše mlado da bi ostalo samo i izgubila je veći deo krzna.

DIRLJIVO: Ovo su najveće transformacije napuštenih pasa!

-Naš prvi plan je bio da je predamo u spasilačko sklonište, ali smo se odmah zaljubili u nju. Sećam se prve noći, njena koža je bila toliko upaljena da kad god se počeše, zagrebe se i zacvili od bolova.

Psa su novi vlasnici odveli veterinaru koji joj je prepisao terapiju.

Malo po malo, Iki je krzno raslo i postala je praktično drugi pas.

-Ika je definitivno dobar i snažan pas. Ona ima probleme sa anksioznošćiu i ne veruje ljudima lako, ali kada zadobijete njeno poverenje, ona može biti najslađa stvar na svetu, rekao je Girard.

zrtva rituala petface

Girard i njegova devojka su sa Ikom išli svuda, na plažu, planinu čak i u muzeje. Pas je dobijao uvek veliku pažnju gde god da se pojavi. Svima se dopada.

-Mnogi ljudi me zaustavljaju da bi mi rekli kako imam preslatkog psa, rekao je Girard dodajući da mu je drago što je spasao ovog psa.

Psa Šampa su držali bez hrane i vode, dok se nije pretvorio u ŽIVOG KOSTURA!

Girard navodi da je čuo kako se u nekim ritualima, pojedinih religija baš smeđi psi sa crnom facom žrtvuju i da mu je još draže što je spasao ovog psa.

Nakon spasavanja ovog psa, par je shvatio da bi im to mogao biti i životini poziv. Oni su počeli da se staraju o napuštenim i ugnjetavanim životinjama i srećni su što mogu da donesu mnogo radosti onima koji su napušteni i ostavljeni.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstŠta raditi ako se pas OTRUJE SA LEKOVIMA?
Sledeći tekstODUŠEVIĆE VAS: Pogledajte kako ova mačka OTVARA VRATA! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime