Naslovna Slajder vesti ŽUĆA NIJE IZDRŽAO! – Žutog mačka je udario automobil a onaj koji...

ŽUĆA NIJE IZDRŽAO! – Žutog mačka je udario automobil a onaj koji ga je udario je otišao i nije se ni osvrnuo.

0
Maćak žuća je umro

Kada udarite čoveka automobilom i ostavite ga povređenog na putu preti vam ozbiljna kazna. Tako bar kaže zakon. Kada to isto uradite sa psom ili mačkom – nikom ništa. To je potvrđeno iskustvom. I zato se mnogi, koji kada čak i ne svojom krivicom udare životinju na putu ili ulici čak ni ne osvrnu kako bi pogledali šta su učinili. To se dogodilo i mačku Žući.

Maćak žuća je umro

Njega je pre nekoliko dana udario automobil. Vozač nije stao, nije mu pružio neophodnu pomoć. Samo je nastavio svoj put, nije se ni osvrnuo. Žuća je ostao na putu, na suncu, u bolovima… u agoniji.

Pročitajte i ovo: 16 PUTA BRAVO! Radnik na gradilištu spasio 16 ZAZIDANIH mačaka

Srećom, naišla je Irena, uzela ga i odnela u veterinarsku ambulantu u Mladenovcu. Kada su videli u kakvom stanju je Žuća, predložili su eutanaziju ili pokušaj lečenja u nekoj bolje opremljenoj ambulanti u Beogradu. Irena se odlučila da Žući pruži drugu šansu.

Maćak žuća je umro

Mačak je prevezen u Beograd i u ambulanti Planet Vet je obavljen novi pregled. Žuća je bio u stravično teškom stanju. U ustima, stomaku i crevima su mu bili crvi. Crvi su mu potpuno izjeli testise korz veliku otvorenu ranu. Vilica je bila potpuno deformisana od stravičnog udarca, jedno oko je bilo izbijeno a koža na glavi potpuno odrana. Nekim čudom, Žuća je još uvek bio živ.

Pročitajte i ovo: ŠOK ZA CELU PORODICU: Mačak kog su kremirali – ušetao kroz vrata kao da se ništa nije desilo

Veterinari su bili kranje sumnjičavi da će uspeti da oporave jadnička. Ipak, složili su se da učine sve kako bi ga spasili. Jasno je bilo da je Žuća veliki borac i to im je ulivalo nadu da će lečenje uspeti. Od eutanazije se odustalo. Smešten je u bolnički stacionar i stalno je bio pod nadzorom veterinara.

Maćak žuća je umro

Nažalost, danas je stigla vest da je Žuća umro. Povrede su bile previše teške. Njegov organizam nije uspeo da se izbori sa svim infekcijama koje su ga napale. Da je odmah posle udesa odnesen kod veterinara, šanse bi bile mnogo veće. Tatjana Zorić, koja je podelila ovu pretužnu priču o nesrećnim mačkom je napisala: JOŠ JEDAN MALI ANDJEO JE OTISAO POD SKUTE OCA STO NAM JE SVIMA UDAHNUO ZIVOT, DA TRČI NEBESKIM POLJIMA LJUBAVI, GDE NEMA ZLA I BOLI.

Maćak žuća je umro

I ovaj, na užasno bolan način izgubljen mali život je opomena. Ako vam se desi da udarite životinju automobilom, stanite. Pogledajte u kom je stanju povređeni i ukažite mu pomoć tako što ćete ga odneti odmah kod veterinara. Mačke i psi koji dožive ovakvu nesreću zaslužuju da im se pomogne kao i svako drugo živo biće. Nisu ništa manje vredni od nas ljudi. Jedina razlika je što su bespomoćni i mi smo im potrebni kako bi preživeli.

Izvor:  Facebook

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSTRAVA NA TREBEVIĆU! – Muke i patnje jednog psa u krugu luksuznog hotela Vila Andrea.
Sledeći tekstPREEEEESLATKO: Četiri stare čivave udomile mače

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime