Naslovna VESTI PSI Nakon saobraćajne nesreće, u kojoj je zadobio teške povrede, ovaj dečak se...

Nakon saobraćajne nesreće, u kojoj je zadobio teške povrede, ovaj dečak se oporavio zahvaljujući psu!

0
PODELI
dečak se oporavio petface

dečak se oporavio: Psi su melem za svaku ranu i to je poznato odavno. Ukoliko neko još ima nedoumice kada je ova tvrdnja u pitanju, priča koja sledi potvrdiće da ljubav koju psi pružaju čini čuda.

Pročitajte još: Labrador Jedi svakodnevno spašava život sedmogodišnjem dečaku!

dečak se oporavio petfaceKada je Kejleb imao samo 6 godina, bio je teško povređen u jednoj saobraćajnoj nesreći. Između ostalog, on je tom prilikom zadobio ozbiljnu povredu glave, zbog čega je bio u beživotnom stanju. Nakon što je operisan, njemu je podršku u procesu oporavka pružio niko drugi do jedan retriver. Zahvaljujući njegovim najbližima i prisustvu psa po imenu Pukovnik, dečak se oporavio.

dečak se oporavio petface

Ovaj pas se Kejlebu pridružio dok je mališan još uvek bio u bolnici. Iskustvo je pokazalo da kada su deca u velikim bolovima, ona uglavnom odbijaju da učestvuju u terapiji. Najmlađi se u takvim situacijama osećaju poraženo, a rezultati su na početku po pravilu neprimetni.

Pukovnik je sve vreme bio uz dečaka, a njegovo prisustvo je prvobitno imalo za ideju da se kroz igru Kejleb polako opušta. Kasnije, kroz igru sa psom, njegova koordinacija pokreta i pokretljivost značajno su se poboljšali. Takođe, povratio mu se osećaj ravnoteže, uzrokovan povredom glave. Malo po malo, dečak se oporavio.

Pročitajte još: Ovaj pas se ne razdvaja od autističnog dečaka, čak ni dok je mališan u bolnici!

dečak se oporavio petfacePored Pukovnika, procesu oporavka ovog mališana značajno je doprinelo i osoblje bolnice u kojoj se Kejleb nalazio. Ljubav i podrška njegove porodice snažno su uticali da dečaku bude bolje. Ipak, najveće zasluge pripadaju psu koji je sve vreme bio pored dečaka i svojom ljubavlju i istrajnošću doveo do toga da se dečak brzo  oporavi.

Šta reći osim – VELIKO HVALA psima za sve ono što svakodnevno čine za ljudski rod.

 

Pogledajte i video o Kejlebovom oporavku ——–:>>> LINK DO VIDEA!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.