Naslovna VESTI PSI Ovaj pas se ne razdvaja od autističnog dečaka, čak ni dok je...

Ovaj pas se ne razdvaja od autističnog dečaka, čak ni dok je mališan u bolnici!

1
autističnog dečaka petface

Veza između jednog autističnog dečaka i psa je toliko duboka i čvrsta, da se ne razdvajaju NIKADA. Mališan je nedavno bio u bolnici zbog pregleda i testiranja, a njegov najbolji prijatelj je sve vreme bio uz njega.

Pročitajte još: 

Iskreno prijateljstvo: Autistični dečak i napušten pas NAJBOLJI PRIJATELJI!


Meh je crni labrador koji je dodeljen devetogodišnjem dečaku Džejmsu Isaku koji živi na Novom Zelandu. Mališan je nedavno bio smešten u Dečijoj bolnici zbog magnetne rezonance, koja je za cilj imala da utvrdi šta mu izaziva napade. Za sve vreme boravka u bolnici, Džejmsa nije napuštao njegov voljeni pas, a ovaj primer samo nam još jednom pokazuje dokle ide posvećenost naših četvoronožnih prijatelja.

Pročitajte još: 

ČUDO: Autistični dečak ponovo sa svojim psom koji je misteriozno nestao!

Inače, Mehov “posao” je da ovog autističnog dečaka umiri i da učini da se on oseća sigurno. Koliko su njih dvojica povezani, govori i podatak da je psu bilo dozvoljeno da sve vreme boravka u bolnici mališanu pravi društvo. Labrador se nije od odvajao od svog prijatelja, čak ni kada je on bio pod totalnom anestezijom:

On je sve vreme gledao u Džejmsa i izgledao je prilično zabrinuto sve vreme, rekla je dečakova majka Mišel lokalnim medijima.

autističnog dečaka petface

Dok je skeniranje bilo u toku, ovaj brižni labrador je sve vreme bio sa gospođom Isak i trudio se da ublaži njegovu napetost:

Bilo je veoma stresno gledati Džejmsa kako se bori, dodala je ona.

Mnogo puta do sada pisali smo o tome koliko psi mogu da pomognu deci koja boluju od autizma. Dečakova majka je i sama potvrdila ovu činjenicu. Ona je rekla da je njihov život postao mnogo lakši od kada je Meh sa njima u kući. Naime, njen sin je imao velikih poteškoća sa govorom i odbijao je svaki dodir i kontakt očima sa članovima porodice. Boravak u javnosti za Džejmsa i njegove ukućane mogao se izjednačiti sa noćnom morom, jer je mališan ili bežao ili proživljavao anksiozne napade.

Pročitajte još: 

KAKVA PRIČA: Psi sa posebnim potrebama uče decu sa invaliditetom da je OK biti različit! (FOTO)

Sve se promenilo kada je pre dve godine u domaćinstvo Isakovih došao labrador Meh. Od tada se dečakovi napadi smanjili, a njih dvojica su postali najbolji prijatelji. Pas je obučen od strane Assistance Dogs New Zealand Trust da bude terapijski pas koji će pomagati deci sa zdravstvnim problemima. Zbog njegovih specijalnih veština, Džejms je u sigurnim rukama čak i kada se udalji od kuće i od porodice. Naime, pas je istreniran da odreaguje u svim situacijama u kojima se može naći sa svojim štićenikom.

Ovaj pas je izašao iz okvira svog zadatka, jer ne samo da pomaže autističnom dečaku u svakodnevnim životnim situacijama i ublažava simptome njegovih napada, već je njegova verna senka i uteha u svemu sa čim se mališan suočava.

Pročitajte još: 

Smajli je slepi zlatni retriver, terapijski pas koji „radi“ sa bolesnima!

Možemo samo da zaključimo da posvećenost ovog psa svom najboljem prijatelju dira pravo u srce.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstAko se pitate šta vaša mačka radi sama kod kuće, ovaj VIDEO će vam odgovoriti!
Sledeći tekstBEOGRAD: U maju Bak puni 11 godina, a njegova porodica ga traži punih 7 meseci!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime