Upoznajte Kondora i Pandu: Možda i najtalentovanije pse Beograda! (VIDEO)

Gospođa Panda je ženka rase border koli. Rođena je 2010. Njen najbolji drug je Kondor, dvogodišnji mužjak rase malinoa. Dok Panda trenira poslušnost, uči trikove i kad stigne uči raditi sa ovcama, Kondor je “majstor” agilitija.

Ovaj dvojac je po mnogo čemu poseban, a svoje talente neretko dele sa svojim obožavaocima. Njih ima na pretek, jer Panda I Kondor izazovu oduševljenje I privuku pažnju gde god se pojave.

Panda petface

Panda i Kondor sa drugarima!

Za one koji ih poznaju, ove dve njuške su “lica na naslovnica”. Najpoznatiji tandem Agility kluba Bečmen osvoji publiku, gde god se pojave i dok pokazuju sve ono što ih Miška I Miroslav strpljivo uče.

“Right”, “Left”, “Čekaj”, “Dole” su samo neke od vežbe poslušnosti koji ovaj dvojac superiorno demonstrira:

– Ne rade oni to zbog popularnosti, kaže nam Miška. Oni samo pokazuju da pravilnom socijalizacijom, strpljivošću I radom, baš svaki pas može postati talentovani, poslušni ljubimac.

Panda petface

Panda i Kondor sa drugarima!

– Filozofija našeg treninga je da međusobni odnos vodiča i psa dovedemo na najviši nivo. Stoga najveću pažnju posvećujemo izgradnji ovog odnosa i motivaciji psa. Zagovornici smo i u našem treningu primenjujemo različite metode pozitivne motivacije pasa među koje spada i kliker-metoda, kažu nam Miška I Miki, osnivači Kinološko sportskog kluba Agility Bečmen.

Ukoliko do sada niste imali privilegiju da budete u društvu neverovatnih pasa, pozivamo vas da pogledajte jedna od video snimaka koji smo izdvojili za vas!

Mi uživamo svaki put!

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0