Naslovna VESTI PSI Katarina (17): „Moje pare za doručak su otišle na nju. Sada je...

Katarina (17): „Moje pare za doručak su otišle na nju. Sada je ONA moj pas najbolji prijatelj“!

1
PODELI
pas najbolji prijatelj petface

pas najbolji prijatelj: Kada je tog dana krenula po doručak, nije ni slutila da će baš taj biti po nečemu poseban. Katarina, koja je nedavno napunula 17 godina, zadala je lekciju humanosti mnogo starijima od nje. I to onu najvažniju, životnu.

– Krenula sam po doručak i slučajno ugledala nešto malo, čupavo, štene ostavljeno na ulici. Prišla sam. Po mojoj proceni nije imala više od mesec dana, ovako nam priču započinje Katarina.

Prišla joj je pažljivo, jer kako nam kaže, videla je da je jako uplašena. Kako i ne bi – neko ju je ostavio tu, na ulici.

pas najbolji prijatelj petface

– Ostavljena je tu, kod „Srbija marketa“, u Požarevcu. Tog dana je bilo oko 36, 37 C°. Ne mogu da verujem da je neko to mogao da uradi, zgrožena je ova sedamnaestogodišnjakinja onim što čovek može da uradi.

– Iako sam krenula po doručak, bila je toliko slatka da sam morala da je uzmem u ruke. Znala sam – ako je ja ne uzmem, nastradaće. Tako da su moje pare za doručak otišle na hranu za nju. Od tog dana, mi smo najbolje prijateljice. Zapravo ona je moj pas najbolji prijatelj, kaže Katarina.

Dona, kako ju je nazvala njena nova vlasnica, je mogli bismo reći prava srećnica. Iako je još kao štene osetila zlu čovekovu nit, Katarina je bila tu da je uveri da postoje oni koji bi za napuštene životinje uradili mnooogo više.

– Od tog dana nas dve smo nerazdvojne. Gde god krenem, ona ide sa mnom. Drago mi je da sam učinila dobro delo i malo kučence spasila sigurne smrti na ulici, rekla je za kraj našeg razgovora Katarina.

A nama je drago da i dalje postoje divna i dobra deca, kao što si ti, Katarina! BRAVO!

Foto: Privatna arhiva

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.