BEOGRAD: Kazna do 75.000 dinara ukoliko uvedete psa ili mačku u lift?!?!

Ukoliko živite u Beogradu i imate psa ili mačku, sa njima ćete moći isključivo u prazan lift. U suprotnom, budite spremni da iskeširate minimalno 2.500 dinara!

Naime, u Beogradu ne postoji ograničenje koliko životinja u stanovima vlasnici smeju da čuvaju, ali postoji Odluka da psa ili mačku u pun lift ne smete uvoditi, prenose „Večernje novosti“.

Pročitajte i:
PORAŽAVAJUĆE: 80% kućnih ljubimaca se napusti za vreme godišnjih odmora!

Iznos od 2.500 dinara MINIMALNO moraće da plate i oni koji svoje ljubimce ostavljaju bez nadzora na balkonu, terasi ili lođi koja pripada stanu. Ukoliko na ulaznoj kapiji dvorišta stambene zgrade ili porodične kuće ne stoji označena tabla sa crtežom ili natpisom da se unutra nalazi pas, sankciju, takođe, nećete izbeći.

Odluka o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca razlikuje se od grada do grada. Na osnovu one koja je doneta u Beogradu, 2011. godine, za nepoštovanje njenih članova kazne za fizička lica mogu biti i do 75.000 dinara.

psa ili mačku petface

Za poštovanje odluka – nadležni su komunalna inspekcija i policija! Kolike su kazne i za šta možete biti kažnjeni:

– onima koje nadležni organi zateknu da šetaju psa bez povoca, novčanik biti lakši za 5.000 dinara.

– Slična sudbina očekuje i one koji prilikom izvođenja opasnog psa nemaju kod sebe odgovarajuću potvrdu za njega.

– Ukoliko ljubimca uvedete u objekte u kojima je to zabranjeno, kao što su bolnice, prostorije državnih organa, obrazovne ustanove i slično, takođe ćete ostati bez 5.000.

Pročitajte i:
NOVA ODLUKA: Jedan pas ili tri mačke u stanu!

Čuvanje papkara, kopitara, živine i kunića zabranjeno je na Vračaru, Savskom vencu i Starom gradu.

Ljubitelji golubova mogu svoje ljubimce držati na krovu ili tavanu stambene zgrade samo ukoliko imaju pribavljenu saglasnost svih vlasnika stanova. Ptice moraju biti u posebno ograđenom delu, a kazne za njihovo neadekvatno čuvanje su od 2.500 do 75.000 dinara.

Šta kažete na ove mere?

Izvor: Vecernje novosti

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0