Naslovna VESTI PSI PORAŽAVAJUĆE: 80% kućnih ljubimaca se napusti za vreme godišnjih odmora!

PORAŽAVAJUĆE: 80% kućnih ljubimaca se napusti za vreme godišnjih odmora!

0
napustite kućnog ljubimca petface

Kada dođu godišnji odmori i vreme da se ide na letovanje, logična odluka je da napustite kućnog ljubimca – da ako živite u Parizu, jer ove poražavajuće statistike upravo dolaze iz glavnog grada Francuske.

Naime, kako prenose „Novosti“, Francuzi svake godine napuste čak oko 100.000 kućnih ljubimaca, od čega gotovo 80 odsto za vreme godišnjih odmora.

Zaintrigirani opštim trendom, privučeni modom ili popustljivi pred dečjim insistiranjem, mnogi žitelji Francuske tokom godine nabave životinju koja im u trenucima usamljenosti, dosade ili prilikom jutarnjeg trčanja, verno pravi društvo.

napustite kućnog ljubimca petface

Mališani ih hrane, igraju se sa njima, pokazuju prijateljima.

Kako vreme odmiče, međutim, postaju sve veći teret. Treba ustajati rano, uskladiti raspored obaveza, ponekad i odustati od putovanja.

I onda dolazi period godišnjih odmora. Šta drugo do odluke – napustite kućnog ljubimca!

Smeštaj za životinje je skup, često nema mesta ili ih je nemoguće povesti sa sobom, a porodica željno iščekuje odlazak na more.

Sledi radikalna odluka. Porodica poveda svog ljubimca u šumu, zaboravi na osećanja, veže ga za prvo drvo ili ga pusti da krene za zovom prirode, a zatim „šmugnu“ iza prvog žbuna i vrate se svom prethodnom životu bez obaveza.

Kad dođe avgust, francuske šume i veliki parkovi oko gradova za tren oka postanu stecišta napuštenih pasa, mačaka, papagaja, ali i kojekakvih sitnih reptila i gmizavaca.

Iako i lokalna Udruženja apeluju da kućni ljubimac nije igračka, da se treba dooobro razmisliti pre nego li se jedan takav uzme,… svake godine je, kako kažu, ista priča!

napustite kućnog ljubimca petface

Napuštene „žive igračke“ po pravilu istog trena budu plen šintera. Zanimljivo je da u Parizu na ulicama nema nijednog psa lutalice. 

Dakle, ne dozvolite da dođete u situaciju da napustite kućnog ljubimca, jer ga nemojte ni uzimati ako vam je ovaj scenario moguć.

Kod nas su kazne ukoliko napustite kućnog ljubimca od 10.000 do 50.000 dinara za fizička lica, dok za pravna lica iznosi od 100.000 do 1.000.000 dinara. U određenim slučajevima, propisana je i kazna zatvora.

Međutim, ovo je samo „mrtvo slovo na papiru“,…

Izvor: Novosti.rs

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstFotografija koja je srušila Tviter: Kengur siroče se ne odvaja od plišanog medvedića! (FOTO)
Sledeći tekstLJUBIMAC KAKAV SE SAMO MOŽE POŽELETI: ovaj rakun pere sve po kući (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime