Naslovna VESTI PSI BEOGRAD: Kazna do 75.000 dinara ukoliko uvedete psa ili mačku u lift?!?!

BEOGRAD: Kazna do 75.000 dinara ukoliko uvedete psa ili mačku u lift?!?!

5
psa ili mačku petface

Ukoliko živite u Beogradu i imate psa ili mačku, sa njima ćete moći isključivo u prazan lift. U suprotnom, budite spremni da iskeširate minimalno 2.500 dinara!

Naime, u Beogradu ne postoji ograničenje koliko životinja u stanovima vlasnici smeju da čuvaju, ali postoji Odluka da psa ili mačku u pun lift ne smete uvoditi, prenose „Večernje novosti“.

Pročitajte i:
PORAŽAVAJUĆE: 80% kućnih ljubimaca se napusti za vreme godišnjih odmora!

Iznos od 2.500 dinara MINIMALNO moraće da plate i oni koji svoje ljubimce ostavljaju bez nadzora na balkonu, terasi ili lođi koja pripada stanu. Ukoliko na ulaznoj kapiji dvorišta stambene zgrade ili porodične kuće ne stoji označena tabla sa crtežom ili natpisom da se unutra nalazi pas, sankciju, takođe, nećete izbeći.

Odluka o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca razlikuje se od grada do grada. Na osnovu one koja je doneta u Beogradu, 2011. godine, za nepoštovanje njenih članova kazne za fizička lica mogu biti i do 75.000 dinara.

psa ili mačku petface

Za poštovanje odluka – nadležni su komunalna inspekcija i policija! Kolike su kazne i za šta možete biti kažnjeni:

– onima koje nadležni organi zateknu da šetaju psa bez povoca, novčanik biti lakši za 5.000 dinara.

– Slična sudbina očekuje i one koji prilikom izvođenja opasnog psa nemaju kod sebe odgovarajuću potvrdu za njega.

– Ukoliko ljubimca uvedete u objekte u kojima je to zabranjeno, kao što su bolnice, prostorije državnih organa, obrazovne ustanove i slično, takođe ćete ostati bez 5.000.

Pročitajte i:
NOVA ODLUKA: Jedan pas ili tri mačke u stanu!

Čuvanje papkara, kopitara, živine i kunića zabranjeno je na Vračaru, Savskom vencu i Starom gradu.

Ljubitelji golubova mogu svoje ljubimce držati na krovu ili tavanu stambene zgrade samo ukoliko imaju pribavljenu saglasnost svih vlasnika stanova. Ptice moraju biti u posebno ograđenom delu, a kazne za njihovo neadekvatno čuvanje su od 2.500 do 75.000 dinara.

Šta kažete na ove mere?

Izvor: Vecernje novosti

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstTata upravo dolazi sa posla, a reakcija psa i bebe će vas oduševiti! (VIDEO)
Sledeći tekstNESEBIČNO PRIJATELJSTVO: Slepog i gluvog psa kroz život vodi maca Puditat! (VIDEO)

5 KOMENTARA

  1. pa stvarno mi nije jasno ko smišlja tako glupe odluke. pa to stvarno prelazi svaku granicu razuma, ovo su strašno glupe odluke i kazne. PA DAJTE MALO KAZNJAVAJTE ONE KOJI MUČE I ZLOSTAVLJAJU ZIVOTINJE A NE LJUDE KOJI IH VOLE I BRINU SE O NJIMA !!!!!!!!!

  2. Zasto ne naplacuju kaznu za izmet koji vlasnici ne pokupe posle obavljanje nuzde svojih kucnih ljubimaca?

  3. Kuda “plovi”ovaj narod⁉️⁉️Kakve su ovo idiotarije?!? Mi to hoćemo u evropu sa ovakvom ekspanzijim primitivizma⁉️⁉️VAN PAMETI‼️‼️Nigde u svetu ovakva glupost ne postoji ALI zato kod nas SVE MOGUĆE SMEĆE IDIOTIZMI PRIMITIVIZMI ITD ISL POSTOJE‼️‼️ A šta će mo sa NE ODGOVORNIM VLASNICIMA, NE PRIJAVLJENIM ODGAJIVAČNICAMA,HOROR IŽIVLJAVANJU I MALTRETIRANJU NAD NEDUŽNIM ŽIVOTINJAMA KOJE SU LJUDSKOM BAHATOŠĆU I PRIMITIVNIM EGOIZMOM DOSPELE NA ULICU⁉️⁉️PSI SU VRLO UNOSAN BIZNIS U SRBIJI SAMO JOŠ NEDOSTAJE DA POČNU SA KONZUMIRANJEM PSEĆEG I MAČIJEG MESA‼️‼️‼️Gde su granice patologije ovog naroda i frustriranog primitivizma⁉️⁉️OVO SU APOKALIPTIČNA VREMENA JEDNE NACIJE‼️‼️‼️

  4. A ljude koji ostavljaju zivotinje po ulici, obicno pod tudjim prozorom, dok u svojim domovima ne gaje ni kanarince, pustite neka divljaju i dalje nekaznjeno. Neka hrane pse pasuljom, pecurkama i kiselim kupusom, neka prljaju ulice i zelene povrsine, neka navlace pacove, sta ih briga, to su humanitarci. UZAS!!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime