POTPIŠI PETICIJU: Spasimo Žuću, psa sa Senjaka, kog žele da eutanaziraju!

Spasimo Žuću! Tako glasi naziv peticije koju su pokrenuli ljubitelji životinja, ogorčeni zbog svega što se desilo pre dva dana – 7. februara!  Naime, ukoliko niste pratili medije, pre dva dana se u beogradskom naselju Senjak dešavala prava filmska scena – izvršitelji su u ulici Koste Glavinića na Senjaku pokušali da isele Julijanu Vasić i njenog sina iz kuće za koju oni tvrde da im po zakonu pripada. Ljubitelje životinja, s tim u vezi, posebno je uznemirila vest da bi pas porodice Vasić, Žuća, mogao da bude uspavan iako nizašta nije kriv!

ĐACI IZGLASALI: Peticija da se mačak Bleki vrati u školu – USPELA!

Draman na Senjaku trajala je oko tri sata, a prijatelji i ljudi koji su priskočili u pomoć su „živim zidom“ sprečili da izvršitelji obave svoj posao. Ipak, Žućina sudbina je i dalje neizvesna.

Zato su ljubitelji životinja pokrenuli peticiju Spasimo Žuću u kojoj navode da pas nije nasilan, već umiljat i lepo vaspitan!

Spasimo Žuću petface

Ljubitelji životinja i prijatelji koji su došli kao podrška porodici Vasić.

– Na snimku se ni jednog trenutka ne vidi da je pas nasilan, ne vidi se da je ikoga napao, ne vidi se da je bilo koga ugrizao, sem što se čulo lajanje. Ali, PRIVATNA izvšiteljka Mirjana Dimitrijević, nije znala da je pas uznemiren i da oseća da nešto nije kako treba pa je pozvala ekipu “Veterine Beograd” u slučaju da je pas napadne.

DAJ SVOJ GLAS: Peticija da se oslobodi Pica – „najtužniji medved na svetu“!

– Ova peticija, možda nema pravnog značaja u našoj zemlji, ali može da ima odjek u medijima koji će preneti i izvršiti pritisak da pas ne sme ni po kojoj tački zakona da se uspava, a možda ujedno pomognemo da se istera pravda da porodica Vasić ne ostane bez doma, koji pokušavaju da preuzmu na silu i bez poštovanje zakona, naveli su u peticiji.

Kako su dodali ljubitelji životinja, obzirom da je pomenuta izvršiteljka naložila da se Žuća uspava, pozivaju nadležne da Mirjana odgovara pred Zakonom, jer je „prekoračila svoja “ovlašćenja” oko psa, pokazala da nije stručno lice i da ne zna u kojim uslovima se pas uspavljuje. Ujedno Žuću želi da ostavi bez doma pored toga što želi da ga uspava. STOP bahatosti, pravda za Žuću i porodicu Vasić“, dodali su.

Ukoliko želite POTPIŠITE PETICIJU NA LINKU: Pravda za psa Zuću sa Senjaka!

Foto: Printscreen/youtube.com/watch?v=K5SXMbbQipA

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0