Naslovna VESTI Upoznajte Mihaila, heroja koji je spasio labuda na Zemunskom keju!

Upoznajte Mihaila, heroja koji je spasio labuda na Zemunskom keju!

0
PODELI
spasio labuda petface

Prethodnih dana Internet je „goreo“ od apela da se pomogne divnim labudovima pokraj Zemunskog keja! Dok su razna Udruženja i institucije tvrdile da su ledom okovane ptice prividno zarobljene, nažalost, četiri labuda su izgubila borbu za život. Peti je preživeo samo zahvaljujući građanima, pre svega Mihailu Miloševiću.

Adrenalin i opasne situacije u kojima pomaže životinjama ovom dvadesetjednogodišnjaku nisu nepoznati. U poslednjem poduhvatu spasao je labuda na Zemunskom keju, ali još mnogo životinja, da može, zahvalilo bi mu se. Bavi se alpinizmom, a član je Animal Rescue Serbia (ARS).

spasio labuda petface
Mladi labud grbac koji je već 2 dana ležao promrzao uz Dunav na Dorćolu (Beograd), zbrinut je kod Nenada Stojkova.

Odlučan kao i protekle noći bio je i u novembru kada je sa ostatkom ARS tima 17 sati izbavljao iz duboke rupe štene na Mirijevu. No, ovog puta išao je na ličnu odgovrnost, jer organizacija nije imala adekvatnu opremu, te je opasnost bila prevelika.

“Animal Rescue Serbia”: Upoznajte ekipu koja svakodnevno pomaže životinjama u nevolji i to potpuno besplatno!

– Hteli smo barem da odnesemo alpinističku opremu, nekako da pomognemo. Policija je sklanjala sve one koji su hteli da pomognu, kako smo čuli, ali baš se potrefilo u tom trenutku kada smo došli da patrola nije bila tu. Doneli smo uže i uz pomoć kapetana broda izvedena je tajna akcija. Kapetan je imao mali raft za spasavanje koji može da nosi oko 30, 40 kilograma. Počeli smo da se preračunavamo ko je iz društva najlakši, pa sam ja sa svojih 65 kila rešio da pokušam, da idem na sreću, prepričava Mihailo za “Blic”.

Nije da nije bilo problema i da je sve proteklo glatko.

spasio labuda petface
Labudovi kod Bačke Palanke!

– Dogurao sam na nešto više od 30 metara, kada je jedan deo propao i upao sam kolenima u vodu. Uhvatila me je panika, te su me odvuklil na obalu, kaže mladi spasilac, koji nije ni nakon toga odustao, rešen da pokuša još jednom.

Na kraju je uspeo tako što je labudu izvukao prvo jednu, a potom i drugu nogu, nakon čega se ptica okrenula ka reci i otišla.

PRELEPOOO: Labud zagrlio čoveka koji ga je spasao!

Prema poslednjim informacijama koje smo pronašli na zvaničnoj stranici „Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije“ ptice NISU u opasnosti.

– Labudovi na keju NISU zarobljeni. Dobili su hranu, šetaju ili spavaju na ledu. To je potpuno normalno ponašanje. Naši drugari i kolege iz „Animal Rescue Serbia“ bili su na Zemunskom keju. Nema potrebe za panikom sada, napisali su!

Takođe, iz „Animal Rescue Serbia“ apelovali su na sve građane Beograda, ali i cele Srbije, da ne kreću samoinicijativno u spasavanje životinja na zaleđenim rekama i jezerima!

DIVNO, HVALA SVIMA!

Izvor: Blic
Foto: facebook.com/BirdLifeSerbia
        noizz.rs

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.