Naslovna Komercijalna grupa Starost psa utvrdite na osnovu kože i zuba!

Starost psa utvrdite na osnovu kože i zuba!

0
PODELI
Starost psa petface

Starost psa: Ne znamo koliko ste upoznati sa ovom informacijom, ali istinita je! Starost psa se okvirno može utvrditi na osnovu izgleda zuba, krzna i kože.

Sa sedam godina, psi počinju da sede. Prve sede im se pojavljuju oko njuške, a koža im postaje masnija, a krzno oštrije. Takođe se može razviti i staračka katarakta, pa su zamućene oči čest problem.

Pročitajte još:
NOVO ISTRAŽIVANJE: Da li ljudi mogu da usreće svoje ljubimce?

Ako vaš pas ima sve stalne zube, onda bi trebalo da ima sedam meseci. Čisti i beli zubi ukazuju na to da je pas star oko godinu dana ili manje. Sa druge strane, žućkaste naslage samo na kutnjacima govore u prilog tome da je vaš ljubimac star oko godinu do dve dana.

Starost psa petface

Kada se već na kutnjacima nahvatao meki plak u manjem stepenu, pas ima između tri i pet godina. Između pete i deset godine života, ove naslage se šire i mogu se pojaviti različita oboljenja usne duplje uključujući i kamenac. To će vam biti alarm za posetu veterinaru, ali i znak da “izračunate” koliko je star vaš ljubimac.

Pročitajte još:
VRLO KORISNO ZNATI: Šta kada se ljubimac izgubi?

Zubi i promene na zubima su ipak samo okvirni pokazatelj za Starost psa jer ove promene zavise i od načina ishrane i načina života psa: tvrda ili meka hrana, lovački ili radni ili kućni pas..sve to utiče na izgled zuba i desni.

Psi koji su stariji od 10 godina imaju puno kamenca, a neretko im i neki zubi nedostaju.

U svakom slučaju ukoliko ni pomoću ovih “smernica” niste sigurni koliko je star vaš pas, odvedite ga veterinaru, a on će okvirno proceniti njegovu starost.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.