Kako je trovanje kreozanom moglo biti pogubno po jedno dete? (VIDEO)

Veterinari bi ga opisali kao hebrbicid, koji spada u grupu dinitrofenola. Izrazito žute, možda čak i fluorescentno žute boje, izazivač je vrlo teškog trovanja kod pasa i mačaka. Zakonski se koristi za prskanje voća. Prepoznali ste ga – KREOZAN, ili kako bismo mi popularno rekli tihi ubica!

Trovanje kreozanom čini nam se ponovo je postalo „popularno“ kod onih koji u nameri da naškode životinjama, ne razmišljaju! Slučaj koji je potresao sve bila je i vest da je trovanje kreozanom umalo moglo bit pogubno i po jedno dete – tačnije dete trovača!

Pročitajte još:
Trovanje kreozanom kod mačaka!

Kako? Preko ruku, šestogodišnji mališan je u sebe uneo ovaj otrov, a samo zahvaljujući brzoj inetrvenciji nesrećno dete je JEDVA preživelo!

trovanje kreozanom petface

2013. godine, na samom ulazu u dvorište vrtića “Zvezdana prašina” na Bežanijskoj kosi, Beograđanka je pronašla i sklonila bačen otrov. Kako je tada izjavila – prava sreća što je na otrov u petak naišla baš ona, a ne neko dete!

Pročitajte još:
Trovanje kućnom hemijom kod mačaka!

Nažalost, ovakvih naslova na portalima i u vestima je previše!

Ubica ili ubice bez milosti, nakon zločina slobodno šetaju ulicom, a ovaj porazni podatak i ne čudi ako se zna da za trovanje pasa u Beogradu nikada niko nije odgovarao.

Na temu trovanje kreozanom i koliko je ono opasno, govorili smo i u Klinici Vet, a ovom temom ćemo se baviti sve dok ovo po naše ljubimce ali i DECU ne postane tema iz davne, ružne prošlosti!

POGLEDAJTE: