KRALJEVO: „Divu su ukrali iz azila i sada nam traže 800 eura za nju“!

– Molimo vas, vaša pomoć nam je neophodna. Divu su ukrali iz azila, sada vas molimo da podelite priču i sliku, možda je neko prepozna, ovako glasi poruka koja je stigla u redakciju Petface.

Naime, kako nam je objasnila Danijela Jović, sve se odigralo pre nekoliko noći.

– To je ženka mešanka, pit bula. Rezervisali su je iz Slovenije, porodica koja ju je želela za kućnog ljubimca. Bila je u azilu, i ukrali su je, prepričava nam Danijela.

ukrali iz azila petface

Naime, Diva je pas koji je bio u kraljevačkom azilu. Preko Udruženja „Ustavimo pasje borbe“ iz Slovenije, Diva je trebalo da otputuje u jednu slovenačku porodicu. Danijela je sa nadležnima već pripremala papire koje je trebalo obezbediti, po čijem završetku su volonteri trebalo da dođu po psa.

– Ova organizacija je saznala, preko svojih veza, da je pas u romskom naselju i da im traže 800 eura za nju. Nisu želeli da mi kažu ko je u pitanju, koje romsko naselje, koji Romi,.. ali ono što smo saznali od njih je da imaju prkeo 20 pasa i da se bave borbama, objašnjava nam Danijela.

Svi se udružili u pronalaženju ovog psa, jer kako kažu možda je deljenjem slike neko prepozna.

Ono što nas je mnogo više zabrinulo je izjava Danijele da ovo nije prvi put da psi iz kraljevačkog azila „nestanu“.

ukrali iz azila petface

– Već su nekoliko puta psi – tako da kažem – nestajali iz azila. Uglavnom pitbulovi i stafordi. Tako da postoji sumnja da je stvarno kod Roma koji će je koristiti za borbe. Van sebe smo već dva dana, jer zajedničkim snagama mi, iz Kraljeva, i oni iz Slovenije, pokušavamo da pronađemo Divu. Sve je ukazivalo da će otići u pravi dom pun ljubavi, a sada je ko zna gde i u kakvom stanju, rekla nam je Danijela!

Očajnički mole sve ljude da podele priču i sliku, jer će je možda neko prepoznati. Kako smo saznali sa stranice ovog slovenačkog Udruženja, spremni su i na novčanu naknadu za onog ko ih dovede do lokacije gde se Diva nalazi.

Pomozimo im – i njima i Divi koja negde čeka možda baš nas, da je spasimo…

Za sve informacije u vezi sa Divom, pišite Udruženju „Ustavimo pasje borbe“ iz Slovenije ili Danijeli Jović na Facebook profil!