Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET Upoznajte šest najvećih rasa mačaka

Upoznajte šest najvećih rasa mačaka

0
PODELI
upoznajte petface

Vrlo je verovatno da većina nas obožava mačke, kako domaće, tako i divlje. U stvari, svi se verovatno pitamo kako bi bilo kada bismo se ušuškali pored lava. Nažalost, to nije moguće, ali zato su tu mačke koje možda nisu jednako velike kao lavovi, ali su svakako veće od prosečne kućne mačke. Upoznajte ih malo bolje.

upoznajte petface1. Mejn kun

Ova mačka je jedna od najvećih, ako ne i najveća mačka današnjice. U stvari, ove čupave mace dostižu prosečnu težinu od 7 do 12 kilograma, što je, priznaćete, dosta za jednu macu.

2. Savana

Savana mačka je dobila svoju veličinu od mešanja servala, divlje mačke koja potiče iz Afrike, sa domaćom mačkom. Ne samo da su ove mačke teške, već su i visoke i duge. Prosečna težina ove mačke je oko 12 kilograma.

Pročitajte još: Pet saveta za odgajanje zdrave i srećne mačke

3. Ragdol

Velike mace, još većeg srca. Uzgajane zbog svoje divne ličnosti i smirenosti, ove čupave mace imaju prosečnu težinu od 5 do 10 kilograma.

4. Ragamafin

I ove mace imaju divan temperament, zbog čega su jedne od omiljenih mezimica među ljubiteljima mačaka. I one prate u svojoj veličini sa neverovatnih prosečnih 5 do 10 kilograma.

upoznajte petface5. Norveška šumska mačka

Ove prelepe mačke su još jedna velika vrsta, čiji mužjaci mogu da dosežu težinu između 6 i 11 kilograma. Iako možda deluje da je ova mačka prekrivena sa dosta dlake, istina je da su u stvari veoma mišićave. Njihova duga dlaka je vodootporna, kako bi mogla da preživi skandinavske zime.

6. Sibirska mačka

Iz hladne klime Sibira, dolazi ova lepotica gustog krzna. Ove mačke su pravo nacionalno blago Rusije. Takođe su savršeni partner za maženje koji teži oko 5 do 10 kilograma.

Pročitajte još: BIOGANCE DENTI FRESH: Brinite o zubima vaše mačke na potpuno prirodan način!

Koju god macu da imate, ono što sigurno želite za nju jeste da ona bude zdrava i otporna na sve prirodne okolnosti i uslove. Baš to obezbeđuje preparat Fortan Taurinetten, koji doprinosi jačanju prirodne otpornosti organizma, omogućuje pravilan rad srca, povoljno deluje na izgled kože i krzna.

upoznajte proizvodTaurin je isto tako važna aminokiselina koja se ne sintetiše dovoljno u organizmu mačaka, te je potrebno da se unosi putem dodataka ishrani, odnosno suplemenata.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.