Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET Pet saveta za odgajanje zdrave i srećne mačke

Pet saveta za odgajanje zdrave i srećne mačke

0
zdrave petface

Mačke su veoma slične ljudima. Mi kao „roditelji“ mačaka znamo da je lepo biti u okruženju porodice i prijatelja, ali i cenimo svoju nezavisnost. Možda svi imamo malo „mačkastog“ u sebi.

Takođe znamo da kada zaslužimo poverenje mačke, da imamo prijatelja za ceo život. Srećna i zdrava mačka će nas nagraditi pažnjom, a mi vam predstavljamo pet saveta kako da odgajite baš takvu mačku.

zdrave petfaceDremka

Mačke spavaju između 13 i 16 sati dnevno. One vole kada imaju toplo i udobno mesto da se sklupčaju, bilo da je to u vašem krevetu, u fiokama, ili u njenom krevetiću.

Pročitajte još: 10 rasa mačaka sklonih gojaznosti

Ono ste što jedete se odnosi i na mačke

Loša ishrana vodi do zdravstvenih problema. Potražite hranu za mačke u kojoj meso čini najveću količinu sastojaka, kako bi bile zdrave. Mačke su mesojedi i moraju da imaju meso u svojoj ishrani. Takođe, odredite tačno doba dana kada će vaše mezimice jesti kako bi se navikle na dinamiku. Jedno istraživanje sprovedeno u Sjedinjenim Američkim Državama je pokazalo da je 53,8% mačaka gojazno, a gojaznost vodi ka brojnim bolestima, kako kod mačaka, tako i kod ljudi.

zdrave petface Dobro četkanje

Iako se mace same sređuju, potrebno je i da ih mi dodatno četkamo. Načinite to ritualom. Četkanje krzna smanjuje loptice, što znači da neće uneti mnogo dlaka u organizam kada se sređuju, a i vi ćete imati manje dlaka po domu i odeći.

Mačke vole čiste posipe

Da li ste primetili da vaše mace žele da upotrebljavaju posip, čim ga promenite? Niko ih ne može kriviti zbog toga, jer niko ne voli prljavo kupatilo. Koristite posipe bez štetnih hemikalija, aditiva ili sintetičkih mirisa.

Pročitajte još: Govorili su da ovo mače neće preživeti, ali ono je odlučilo da ih demantuje!

Igra

Mace vole da love i da se igraju. Obožavaju da jure svetlo lasera, ali i da se igraju sa klupkom vunice ili bilo čime što se vuče po zemlji. Igra je vreme kada se vlasnici povezuju sa svojim macama, a one dobijaju mentalnu stimulaciju i fizičku vežbu kroz igranje.

zdrave petfaceDa bi vaše mace bile dodatno srećne i zdrave, tu je Adult hrana brenda Natural Trainer – potpuna hrana za odrasle mačke od prve do sedme godine starosti. Ova hrana svojim sastojcima može obezbediti dobro opšte stanje vaše mace, a ekstrakt crvene ribizle pomaže i u pravilnom funkcionisanju urinarnog sistema.

Prethodni tekstNudi 1.200 evra i automobil onome kod koga je njena čivava Kleo!
Sledeći tekstZa 18. rođendan je dobila Badija. Sada je NESTAO, a sumnja se da je ukraden!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime