Zašto moje belo više nije tako belo?

Prva asocijacija na belu boju je čistoća i zdravlje. Sa druge strane, upravo na beloj površini primetimo i najmanju nečistoću i nepoželjno sivilo. Upravo ove probleme imaju vlasnici belih kućnih ljubimaca. Prema statistici maltezeri i bišoni su najomljeniji lajavi kućni ljubimci, a zbog boje svoje dlake upravo su i najzahtevniji kada je nega u pitanju!
Kada je negovana i zdrava, bela dlaka ovih čupavaca će zaseniti sve oko sebe. Ali, ono sa čim se vremenom susretnu vlasnici belih pasa nameće im upravo pitanje – Zašto njegovo belo više nije tako belo?
Vlasnici belih pasa neprijatno se iznenade kada primete da je dlaka njihovog mezimca požutela, a pogotovu predeo oko očiju. Iako, u vrlo retkim slučajevima uzrok ovome može biti neko oboljenje, najčešće nema razloga za paniku, jer razlog ovih promena najčešće leži u lučenju suza. Zbog anatomskih karakteristika lobanje pasa malih rasa, njihove suze se zadržavaju u predelu oko očiju. Tokom vremena počinju da se stvaraju naslage, dlaka počinje da menja boju i vremenom postaje sve tamnija. Neprijatni miris dlake je prateći element ovih pojava. Sve to može dovesti do iritacije i pojave infekcija, što može ozbiljno da ugrozi njihovo zdravlje. Oči, dlaka i koža oko njih izuzetno su osetljivi i bilo kakvo tretiranje iziskuje posebnu pažnju.

Tako je i sa ostalim delovima njihovog tela. Baš kao i sve što je belo, osetljivo i čini nam se netaknuto, mora biti i posebno negovano. Mali beli psi, brzo se prljaju pa je neophodno da ih češće kupate nego neke pse drugih boja. Ne treba zaboraviti na četkanje, koje je takođe vid mehaničkog čišćenja dlake, a ujedno neophodan deo dnevne higijene kod belih rasa.

pet care studio petface

Pranje šapa i stomaka nakon šetnje toplom vodom, možete raditi koliko god hoćete puta. Kupanje šamponima koji su namenjeni kućnim ljubimcima, možete ponavljati onoliko često koliko je i sam šampon kvalitetan. Kod kvalitetnih šampona, predviđenih za česta kupanja, psi se mogu kupati i jedanput nedeljno. Ovakvi šamponi obogaćeni su vitaminom F, tako da će ubrzo vratiti vitalnost dlaci vašeg belog mezimca, dati joj sjaj i ukloniti žute mrlje.
Kod nas u Pet Care Studiju, možete sve ovo videti i u praksi. Upravo kvalitetnom kozmetikom i nežnom rukom naših grumera, vašem belom mezimcu vraća se sjaj i glamur, a sve što vam ostaje nakon jednog tretmana je da zasenite svoje prijatelje vašim belim četvoronožnim prijateljem!

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0