Naslovna VESTI PSI Čiko je pas koji je 10 godina proveo na lancu, a sada...

Čiko je pas koji je 10 godina proveo na lancu, a sada je konačno osetio slobodu!

0
oslobođen pas sa lanca

pas koji je 10 godina proveo na lancu: Čikova priča se može podvesti pod kalup zanemarenog psa. Nakon 10 godina provedenih na lancu, bez trunke ljubavi i pažnje, bez šetnji, sa uglavnom praznom činijom za hranu, činilo se da njegov život nema smisla. Sve se to promenilo u jednom trenutku, zahvaljujući reakciji jedne plemenite žene.

Pročitajte još: Godinanam je živeo na lancu. Prva šetnja za njega – NEPROCENJIVO! (VIDEO)

Rekla sam im da su psu potrebne dnevne šetnje i veterinarska nega. Dodala sam da se radi o nestašnom psu, koji je neretko bio agresivan prema psima koji su prolazili pored njihovog dvorišta. Često se dešavalo da prekine ogrlicu, zato što mu je ona postavljana tesno uz vrat. Ipak, njegovi vlasnici bi ga ponovo vraćali na lanac. Svaki put kada bih videla ovog crnog psa kako tužno sedi u dvorištu srce bi mi se slomilo.

Pročitajte još: Spasili su Kiki, koju su vlasnici držali na lancu. Nadležni je vratili vlasniku!

pas koji je 10 godina proveo na lancu petface

U međuvremenu, ona je pronašla Diva’s Safe Haven & Thrift, grupu nezavisnih spasilaca. Njihova uloga je ne samo da spašavaju pse koji su žrtve zlostavljanja i zanemarivanja, već i da se pobrinu za njihov život nakon toga. Naime, pored toga što im obezbeđuju negu veterinara, oni im pronalaze i privremene hraniteljske porodice, kao i trajne domove. Takođe, oni pomažu porodice koje su preuzele brigu o životinjama, tako što ih snabdevaju hranom i drugim potrepštinama.

Kada im se Grisel obratila za pomoć, oni su se složili da je u slučaju psa koji je 10 godina proveo na lancu, intervencija i više nego neophodna. Srećom, vlasnici su se složili da predaju psa bez ikakvih problema, tako da se ovaj mališan konačno našao na slobodi. On je odmah podvrgnut medicinkskom tretmanu. Pored toga, on je imao priliku da uživa u igranju sa drugim psima što nikad pre toga nije iskusio. Ubrzo potom, on je pronašao srećan dom u kome se oseća i više nego voljeno.

pas koji je 10 godina proveo na lancu petface

Ova priča je samo potvrda izreke da svaki pas zaslužuje dom, ali da svaki dom ne zaslužuje psa. 

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNEIZVESNA BUDUĆNOST: Ovo mače je spaseno, ali niko ne zna šta će biti dalje sa njim.
Sledeći tekstONA MU JE DALA SNAGU: Veterinar posvetio maraton svom preminulom ljubimcu čiju je sliku sve vreme nosio u džepu

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime