Naslovna VESTI MAČKE NEIZVESNA BUDUĆNOST: Ovo mače je spaseno, ali niko ne zna šta će...

NEIZVESNA BUDUĆNOST: Ovo mače je spaseno, ali niko ne zna šta će biti dalje sa njim.

0
neizvesna budužnost malog mačeta

Skloniti povređenu životinju sa ulice je velika stvar, ali to je samo prvi korak u spasavanju života. Priča o malenom mačetu koje je neko ostavio na ulici samo sa posudicom mleka govori o tome kako neki ljudi misle da treba rešavati problem neželjenih ljubimaca. Šta će biti sa njima pošto se okrenu i odu – za njih nije više važno.

neizvesna budućnost malog mačeta

Mačence je bilo poređeno. Jovana Petrović ga je pronašla nepokretnog sa muvama koje su se zalepile na guzi. Jedva je sedelo, očigledno u bolovima i tužno gledalo u posudicu sa nešto mleka.

Pročitajte i ovo: ŠOKANTNO, UZNEMIRUJUĆE, VARVARSKI: Snimak kineskih radnika koji u „zabranjenoj“ fabrici deru mačku

Jovana za razliku od mnogih koji su prošli pored njega nije okrenula glavu i produžila svojim putem. Uzela ga je i odnela veterinaru. Pregled je pokazao da uzrok nepokretnosti nije fizički prelom, ali da je potrebna ozbiljna terapija, a pre svega prostor u kome će mirovati kako bi se oporavio.

neizvesna budućnost malog mačeta

Tu nastaje najveći Jovanin problem. Živi u garsonjeri sa još tri udomljene mačke. Nema mesta da odvoji malog pacijenta kome je potreban mir. Jovana traži pomoć u spasavanju mačecenta. Moli da ga uzme neko, privremeno, bar dok traje terapija. Ona je preuzima brigu za troškove lečenja i vodiće ga sama kod veterinara.

Pročitajte i ovo: Ovaj DEČAK je otišao u azil da udomi novog ljubimca ali ga je tamo sačekalo veliko IZNENAĐENJE.

Mače je provelo osam dana u bolnici kod veterinara. Prognoze vezano za njegovu nepokretnost nisu preterano optimistične. Potrebno je obaviti još specijalističkih pregleda koji, naravno koštaju. Jovana je uspela da prikupi nekoliko donacija i smanji dug za lečenje ovog nesrećnika. Ipak, dug je i dalje visok – 23.000,00 dinara!

neizvesna budućnost malog mačeta

Najveći deo troškova je vezan za bolničko lečenje, tj boravak mačeta u bolnici. Zbog toga Jovana najviše traži pomoć u smeštaju malog pacijenta kako bi se što pre oporavio. Briga o ovakvom pacijentu nije jednostavna, ali svaki život je vredan. Javite se Jovani na grupi Životinjski front

Izvor: Facebook Jovana Petrović

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPOTREBNA NAJHITNIJA POMOĆ!!! – Povređenoj SKOTNOJ kuji potreban privremen smeštaj u Beogradu
Sledeći tekstČiko je pas koji je 10 godina proveo na lancu, a sada je konačno osetio slobodu!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime