Naslovna VESTI PSI NADLEŽNI ĆUTE: U Vrdniku, kod Iriga, otrovano 13 vlasničkih pasa!

NADLEŽNI ĆUTE: U Vrdniku, kod Iriga, otrovano 13 vlasničkih pasa!

3
70 NAJNOVIJA VEST petface

Vrdnik je naselje u Srbiji, u opštini Irig, na južnoj strani Fruške gore. Prema popisu iz 2011. bilo je 3.092 stanovnika. Neko među njima i te kako mrzi životinje, jer je u poslednjih nekoliko dana otrovano čak 13 pasa!

Naime, našem portalu se obratila Marijana, koja je ogorčena svojim sugrađanima koji su sprmeni na ovako nešto i sama je preduzela opsežne mere protiv istih!

VRDNIK: U ovom objektu na Fruškoj Gori uživajte sa svojim ljubimcima SVIH veličina!

– U poslednjih nekoliko dana otrovano je 13 vlasničkih pasa. Troje ih je preživelo! Takođe, i četiri mace su žrtve trovača! Pretpostavljam da je broj mnogo veči, kaže nam Marijana!

13 vlasničkih pasa petface

Dok nam šalje fotografije Garija, jednog od vlasničkih pasa koji je nažalost uginuo od posledica trovanja, Marijana ne može da se ne zapita – KAKVI NAS TO ZLI LJUDI OKRUŽUJU!

– Gari je kao štene spašen, a sada je dočekao da ga čovek otruje. Izdahnuo je na veterinarskom stolu, a kompletan slučaj je prijavljen policiji. Danas sam bila u policijskoj stanici Irig, i dala detaljnu izjavu o truvanju pasa. Slučaj je predat javnom tužiocu, dodaje Marijana!

FRUŠKA GORA: Maja spasila povređenog labuda!

Ona apeluje na sve vlasnike pasa i sugrađane da ukoliko išta znaju o ovom nečuvenom zločinu, da informacije proslede nadležnima u policijskoj upravi.

– Jezivo je što se u nekoliko dana ugasilo 15 nedužnih života. Za neke su to možda nebitni životi, ali šta bi bilo da su deca u pitanju. Da li bismo tada reagovali? Vrdnik kao mesto treba da krasi prirodna lepota, a ne smrtonosna supstanca po glavnim ulicama, kaže nam Marijana.

Inače, reč je o otrovu, koji deluju i ako se udahnu, izuzetno su jaki, povećavaju telesnu temperaturu i dolazi do raspadanja unutrašnjih organa!

– Ovo je vrlo ozbiljna priča i ja vas molim da mi svi pomognete, ako znate bilo šta o ovom slučaju, kaže za kraj Marijana!

Hajmo ljudi, 15 života jemoglo biti ugašeno za samo nekoliko sati, neki i jesu,.. Ne ćutimo!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNAKLON DO PODA: Ovaj čovek izrađuje proteze, pomoću kojih je 15.000 životinja prohodalo!
Sledeći tekstFILMSKA PRIČA: Psi lutalice satima čuvali bebu, koju je neko ostavio na železničkoj stanici!

3 KOMENTARA

  1. U sta se to pretvara ovaj narod? Gde je plemenitost nestala? Ako svi krenemo da uklanjamo ono sto nam smeta, gde ce nam biti kraj… U Kosovskoj Mitrovici isto se desava. A mnoge zene koje su majke ne osecaju nikakvu empatiju prema kujama koje imaju mlade, pa kako ce onda muskarci?

  2. Doboj Republika Srpska
    U zadnjih pet dana otrovano sedam macica od dva mjeseca i dvoje od 4 mjeseca i nekoliko macaka.
    Odgovorni za ovo zlodjelo su prema pricama sugradjana veterinarska inspekcija i sluzba grada,sinteri i lovci iz grada i okoline.MUP stanica Stari Grad odbio da zaprimi prijavu pravdajuci se da su za to nadlezni komunalna policija grada koja je pod kontrolom grada.Ispada da se nema kome zaliti,iako je trovanje zivotinja prekrsaj a i krivicno djelo propisano Zakonom o zastiti i dobrobiti zivotinja Republike Srpske i isti zakon Parlamentarne skupstine BiH a i konvencijom o zastiti i dobrobiti zivotinja EU.
    Niko od nadleznih se nije oglasio niti ogradio.Sramota za grad.Za druge dijelove grada nemam podatke.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime